Familjetid

 
I går höll det fina vädret i sig så vi kunde gå på en promenad hela familjen. Vi gick inte till lekparken, utan bestämde oss i stället för att gå den väg som går genom skogen. Adde var glad över det, och den här gången hittade vi flera nävar lingon, till skillnad från förra veckan när vi bara hittade något enstaka blåbär. Adde satt på huk bland lingon- och blåbärsris och plockade och plockade och sa "nam! nam!". Han ville inte ens komma med oss när det var dags att gå hem. Men efter att ha tittat på några fler buskar konstaterade han att lingonen var slut och då vinkade han åt skogen och sa "hejdå!" och följde med oss.
 
 
Jag märker redan nu att helgerna är viktigare som familjetid sedan Adde började dagis. Det känns ännu viktigare att prioritera den tiden till att vara tillsammans. Som jag skrev i går har jag ofta stressat under helgerna och känt att vi borde hinna med massor och göra något speciellt för att ta vara på den lediga tiden. Den här helgen var jag betydligt lugnare. Jag vill bli bättre på att vara här och nu och känna att det viktigaste är att vi gör något tillsammans och umgås. Sedan vad vi verkligen gör spelar mindre roll. Den här skogspromenaden i går till exempel var perfekt.
 
 
I dag är det vardag som gäller igen, och jag är hemma för mig själv med Alex. Han snörvlade värre i natt igen och sov ganska dåligt. Nu på morgonen har han mest gråtit om jag inte suttit och vaggat honom i famnen, så jag försöker att inte tänka på allt jag borde göra, utan i stället tänka att just nu är det så här, tyvärr, och jag får ta tag i allt det andra lite senare i stället. Inte helt lätt, men jag försöker öva på det också :) Nu verkar han somna i sittern, så jag ska försöka få klart texten till veckans kursinlämning, jag har en sida kvar.
 
Ha en fin start på veckan alla!
4 kommentarer
Emma Engström

Åh det är verkligen så mysigt att vara ute i skogen! :D

Yasmine

Verkar ha varit hur mysigt som helst! Själv älskar jag skogen :)

Viktoria

Så mysigt att vara ute i skogen! Det är ju så härligt nu när det börjar bli höst!

Hanna Karlsson

Vilken underbar promenad i skogen!