En lugn helg med boktips

 
(Höstblommor som Wiktor kom hem med på vår månadsdag i tisdags.)
 
Vi har en lugn hemmahelg utan särskilt mycket program. I går hade vi tänkt gå ut och gå och ta en sväng via lekparken, men eftersom det ösregnade när Adde vaknade från sin tupplur stannade vi inne i stället. Vi fixade räkpaj till middag och hade lördagsmys framför teven. I dag skiner solen i alla fall, så i dag kan vi göra ett nytt försök med gårdagens planer.
 
Ofta känner jag stress över att vi borde hitta på program på helgerna, annars blir det lätt så att vi bara är inne och städar och ordnar upp och annat i den stilen, haha, inte det roligaste helgprogrammet. Men den här helgen har jag inte alls känt den stressen, och jag har bland annat kunnat skriva en hel del i lugn och ro och även läsa.
 
 
Det var ett tag sedan jag tipsade om en bok, och det slog mig att jag inte har tipsat om en av de bästa böckerna jag läste under sommaren: Stanna hos mig, av Ayòbámi Adébáyò. Det är en bok som jag upplever att har synts överallt den här sommaren, och det är olikt mig att läsa en sådan bok. Jag brukar bli väldigt anti när det gäller böcker som alla verkar läsa, men den här gav jag en chans och tur var väl det för den var jättebra!
 
Berättelsen är många gånger gripande och ibland blir det rent av jobbig läsning, kanske det beror på att jag är förälder och på att boken handlar om ett par i Nigeria på 1980-talet som till varje pris vill ha barn, till stor del för att de lever i en kultur där släkt och familj kräver att de får barn. När barnen till sist föds övergår fokus till att hålla dem vid liv och till rädslan för att förlora dem samt till förhållandet mellan bokens huvudpersoner – hur mycket kan deras kärlek till varandra utstå? Det är en bok där mötet mellan det moderna och det gamla traditionella blir tydligt, och särskilt behandlingen av döda barn enligt den gamla folktron gör mig väldigt berörd. Boken är välskriven och berättelsen snyggt uppbyggd och en sådan som griper tag i en. Läs mer om berättelsen på till exempel Adlibris.
 
Har någon av er läst boken, vad tyckte ni om den?
5 kommentarer
Sara Ekman

Mys :) Tack för boktipset!

Yasmine

Ibland kan det vara skönt att bara vara hemma också! :)

Jag önskar att jag hade tålamod att läsa böcker, men tyvärr har jag inte det så ofta längre... :(

sarah

det har blivit sämre

Cecilia

Så vackra blommor 😘

David och Bella

Vilken fin bukett! Boken låter bra men kanske blir det för känslosamt för en känslosam person som mig😛