Att komma ihåg sig själv

Fredag, det känns ju som att jag precis skrev att det var måndag? Veckan har verkligen gått snabbt! Vi har en vanlig dag utan något extra program. Alex snörvlar fortfarande, men är som tur pigg i övrigt. Wiktor och Adde for hemifrån klockan åtta i morse, och jag tar med mig Alex i vagnen och promenerar till dagis klockan två för att hämta Adde. Dagarna ramas in av dagisrutinerna, men det gör också att jag jobbar på effektivare här hemma de timmar jag har på mig före dagishämtningen.
 
 
Jag har anmält mig till en skrivarkurs på distans som jag går hela hösten, och det känns bra. Jag är glad över att ha något eget som är schemalagt och något som jag har en ursäkt att fokusera på helhjärtat vid sidan om allt annat. Skrivandet har varit en stor del av mitt liv sedan jag gick i förskolan, redan då fastnade jag för det och har skrivit så gott som varje dag sedan dess. Nu får jag en orsak att göra det ännu mer.
 
 
Jag tror det är bra för alla att ha något eget vid sidan om allt det som bara går på rutin i vardagen. Som förälder upplever jag att det är lätt att prioritera bort sig själv, det går av bara farten, samtidigt som jag tror att det är extra viktigt att ta hand som sig själv och sina egna behov också när man har barn (eller andra) att ta hand om. För att orka ta hand om andra behöver man ta hand om sig själv.
 
Ibland tror jag att jag är extra medveten om det efter att i flera olika perioder ha tampats med ångest och fortfarande gör det. Det har gjort att jag blivit mer medveten om vad jag behöver för att må bra och hålla ångesten borta. Trots det är det förstås inte alltid lätt att komma ihåg sig själv, vardagen snurrar och allt bara går på rutin, men jag är verkligen glad över den här kursen och ser fram emot att komma igång. Nu jobbar jag på texten till den första inlämningen nästa vecka, och ska försöka få den klar här under förmiddagen medan Alex sover. Då kan jag med gott samvete fira fredag sedan i kväll, då det blir fredagsmys och vi firar att helgen börjar hela familjen tillsammans.
3 kommentarer
Yasmine

Lyssnade precis på framgångspodden och avsnittet med Mikael Hollsten, och han pratade om hur viktigt det är att vara stolt över sig själv för att orka ta hand om andra, vilket går lite hand i hand med det du skriver :)
Hoppas du hann bli klar så du kan njuta ordentligt av fredagen :D

Svar: Det låter som ett bra avsnitt, har inte lyssnat på den podden nu på ett tag. Tack för tipset! <3
Evelina Wilson

Emma Engström

Vad roligt med en skrivarkurs, hoppas verkligen du kommer trivas! Tycker det är skönt att veta att man har något att göra <3

Svar: Tack! <3 Och jag håller med dig, annars blir det lätt att tiden bara springer i väg från en!
Evelina Wilson

Pauline Hurtig

vad roligt, lycka till med allt :D