Ändrade tisdagsplaner

Det blev ändrade planer för den här tisdagen, för de ringde från dagis i går och undrade om Adde kunde stanna hemma eftersom de hade för lite personal på plats i dag. De ringde runt till alla föräldrar som de visste var hemma av en eller annan orsak. Det gick så klart bra, så den här veckan är båda pojkarna hemma i dag och så är Adde på dagis i morgon i stället när han egentligen skulle ha varit ledig.
 
 
Vi har just ätit frukostgröt och lite senare är planen att gå ut till lekplatsen här på gården. Jag känner mig en aning stressad eftersom jag borde hinna läsa klart min grupps texter för skrivarkursen. Vi ska lämna in respons på alla texter vid lunch i morgon och det är en bunt med över 100 sidor, så det tar ett tag om man vill ge vettiga kommentarer. Samtidigt är det jättekul. Jag hade räknat med att ha mer tid för det i dag än jag nu har, men då är det bara att planera om och hitta en annan lösning. Jag läser en av texterna nu till morgonkaffet, två medan pojkarna sover och sedan resten i kväll så fort Wiktor kommit hem. 
 
Jag är jätteglad över kursen, den ger rutin i mitt eget skrivande och så får jag läsa andras texter och ge respons på dem. Det känns som att jag får det bästa av tiden när jag jobbade som förlagsredaktör innan jag blev mammaledig: att läsa andra människors manus.
 
Nu ska jag sätta igång så länge Adde är nöjd med att leka på egen hand här inne, ha en riktigt fin dag alla!
0 kommentarer