Sju veckor

I dag blir Alex redan sju veckor, men det känns som om han alltid har varit en del av vår familj. Samtidigt är det skrämmande att gång på gång märka hur snabbt tiden går. Ett annat exempel på det är att Adde fyller två år nästa helg!  
 
 
Alex påminner fortfarande väldigt mycket om hur Adde var som baby: lugn och nöjd för det mesta. De senaste par veckorna har han börjat jollra och var mera med, han söker kontakt, ler och är glad, vilket är en stor skillnad mot de allra första veckorna. Jag minns hur tydligt jag upplevde den här skillnaden när Adde var baby, och jag minns den där dagen före han blev en månad. Då började han ha jollrande ljud i stället för de där första ljuden (vet inte vad man ska kalla dem) och le riktigt på riktigt.
 
Det är verkligen en skillnad mellan första och andra barnet: med första är varje liten grej så stor och häftig, och jag textade Wiktor för minsta lilla som hände i Addes utveckling, medan nu när man vet vad som kommer (på ett ungefär) så känns det mer som en del av processen. Trots det är det så klart kul att få se utvecklingen, och på ett sätt känns det som att jag är mer medveten om den nu just för att jag sett den en gång tidigare. Och oberoende hur dålig dag jag än kan ha så börjar jag skratta när Alex tittar på mig och ler så stort han kan – det är härligt att se sina barn glada!
 
 
Han växer bra och utseendet förändras varje vecka, ibland nästan från dag till dag. Skillnaden mellan nu och för några veckor sedan känns jättestor, både i storlek generellt och i ansiktet. Precis som med Adde fotar jag varje dag just av den orsaken, man glömmer så fort sedan hur de såg ut eller hur det verkligen var. Det blir kul att se senare hur lik Adde han blir, och vem av mig och Wiktor han börjar likna mest.
 
Nu väntar vi på att Wiktor ska komma hem från jobbet, då ska vi äta och sedan ska jag gå en promenad men min vän och granne Maria! Ha en fin kväll alla!
 
bebis familj mammaliv
2 kommentarer
Emma Engström

Så kul att se att de växer och vad tiden går! :D

Kourtney Yasmine Styles

vad jag ser fram emot detta!! =)