1 månad i dag!

 
I dag blir Alexander 1 månad! Än så länge är det svårt att säga något om hurdan han är, vad som skiljer honom från andra, bebisar som är så här små ÄR ju mest bara. Jag har ju också bara Adde att jämföra med, och hittills påminner han om honom väldigt mycket. Precis som Adde var, så är Alex lugn, sover bra och är en rätt vaken och betraktande liten typ. Han trivs med att ligga på lekmattan och titta sig omkring. Härligt babygosig är han också så klart, mjukt fjunigt hår och doftar så där baby, ni vet. Jag försöker dra in så mycket av den doften som möjligt just nu, för vet att den snart försvinner, så jag bara snusar och snusar på honom.
 
 
Att Alex blir en månad betyder också att babybubblan definitivt går mot sitt slut, för i morgon börjar vardagen igen. I och för sig är det en ny vardag än för en månad sedan, för det är en babyvardag och Adde börjar dagis på allvar. Det kommer att gå bra, hittills har han bara varit ledsen när han varit tvungen att åka hem därifrån, vilket är härligt och en stor lättnad! Jag är så glad att han är så mycket mer social och trygg i sig själv än jag själv var som liten.
 
Jag avslutar ändå den här dagen med väldigt delade känslor. Har trivts så bra med att ha alla här hemma, ha besök av familj och ha mer folk runtomkring mig. Från och med i morgon blir det mer ensamt igen ... Men jag har en rätt tydlig plan och ett mål med den här hösten, och jag ser också fram emot att köra igång med det i morgon. Så det är mycket både och i känsloväg.
 
 
Så där annars har vi haft en bra helg. Min syster Sanna har varit här och det är alltid lika kul att ha besök av henne! Jag har pysslat med Addes fotocollage som han ska ha med sig till dagis i morgon. Wiktor frågade skämtsamt om det nu blir tävling mellan alla mammor vem som gjort finast collage, och jag kände mig genast som en stereotypisk hemmamamma (som i amerikanska filmer) där jag satt och fixade och försökte få det snyggt, haha. Jag hoppas verkligen att det inte är någon tävlingsanda på pysselfronten, jag gillar att pyssla även annars och för mig känns det som terapi att sitta och klippa och klistra, annars hade jag inte lagt ner så mycket energi på collaget. Men så klart vill jag också att Adde ska ha ett fint collage, lite den känslan har jag ju ändå att dagispersonalen värderar mig som mamma efter hur collaget ser ut, vilket egentligen är sjukt, men så känns det. Någon som känner igen det?
 
Okej, nu ska mixa ihop en smoothie och sedan ta en sista lugn kväll framför teven innan vardagen kör igång i morgon! Ha en fin kväll alla!
2 kommentarer
Alice Lindström

Men så söt!

Svar: Ja det är han <3
Evelina Wilson

Mirre

Oh så söt =D. Du ska veta att jag försökt skriva till dig massor av ggr, men den där spamrutan vill inte godkänna mig, det blir aldrig grön bock, får se nu då.

Så fint kollage och rolig idé ändå, det är ju ett trygghet att ta fram och visa den

Svar: Tack! <3 Vad konstigt att det är så, har märkt att det är många som råkar ut för liknande, jättekonstigt och jättesynd! :( Ska försöka se om jag kan reda ut vad det beror på!
Evelina Wilson