Vad gör dig lycklig?

I dag steg jag som vanligt upp samtidigt som Wiktor och Adde, och så fort jag hade druckit morgonkaffet och ätit frukost satte jag igång med att föra in mina kommentarer och min respons i de andra kursdeltagarnas texter. Jag hann få in allt före deadline. Nu börjar klockan redan vara dags för dagishämtning, och senare i kväll ska jag i väg på en föredragskväll med historiska föreningen, det ser jag fram emot!
 
 
Det är riktigt höstväder i dag, och det är lite sorgligt att tänka att trädgårdssäsongen snart är helt över. De här bilderna är ett par veckor gamla, men dahliorna blommar fortfarande lika fint. Just nu väntar jag på blomlökarna jag har beställt, och att gräva ner dem blir väl årets definitiva avslutning på trädgårdssäsongen.
 
 
Jag fick en fråga här om dagen när jag var hos psykologen, hon undrade vad som gör mig riktigt glad och avslappnad; när är jag lycklig och känner att jag bara kan vara i nuet. Det kan vara bra att påminna sig själv om den frågan då och då så att man kommer ihåg att ge sig själv en regelbunden dos av det, och en särskilt stor dos de perioder när livet känns tyngre.
 
För mig är en av de sakerna (när man bortser från familjen) definitivt trädgårdsarbete, när jag får pyssla på i trädgården är jag helt och hållet i nuet och det gör mig lugn och lycklig. En annan sak är skrivandet, när det går bra och jag är riktigt inne i det, men trädgården är den som alltid först dyker upp i huvudet när jag får den där typen av fråga. För mig är trädgården så kravlös, den är bara glädje. Jag ser fram emot den dagen när jag har en riktigt stor trädgård som jag kan ha som visningsträdgård för andra, då är ni alla välkomna :)
 
Vad, vid sidan om familj och sådant, gör dig lycklig?
5 kommentarer

Ändrade tisdagsplaner

Det blev ändrade planer för den här tisdagen, för de ringde från dagis i går och undrade om Adde kunde stanna hemma eftersom de hade för lite personal på plats i dag. De ringde runt till alla föräldrar som de visste var hemma av en eller annan orsak. Det gick så klart bra, så den här veckan är båda pojkarna hemma i dag och så är Adde på dagis i morgon i stället när han egentligen skulle ha varit ledig.
 
 
Vi har just ätit frukostgröt och lite senare är planen att gå ut till lekplatsen här på gården. Jag känner mig en aning stressad eftersom jag borde hinna läsa klart min grupps texter för skrivarkursen. Vi ska lämna in respons på alla texter vid lunch i morgon och det är en bunt med över 100 sidor, så det tar ett tag om man vill ge vettiga kommentarer. Samtidigt är det jättekul. Jag hade räknat med att ha mer tid för det i dag än jag nu har, men då är det bara att planera om och hitta en annan lösning. Jag läser en av texterna nu till morgonkaffet, två medan pojkarna sover och sedan resten i kväll så fort Wiktor kommit hem. 
 
Jag är jätteglad över kursen, den ger rutin i mitt eget skrivande och så får jag läsa andras texter och ge respons på dem. Det känns som att jag får det bästa av tiden när jag jobbade som förlagsredaktör innan jag blev mammaledig: att läsa andra människors manus.
 
Nu ska jag sätta igång så länge Adde är nöjd med att leka på egen hand här inne, ha en riktigt fin dag alla!
0 kommentarer

Formen efter graviditeten

De senaste tre dagarna har verkligen sprungit i väg, och vi har haft besök alla de dagarna, vilket har varit jättekul. Besök och sällskap ger välbehövlig omväxling, särskilt efter de senaste två veckorna när jag – förutom på helgerna – har känt mig både isolerad och ensam här hemma. Mer ensam än vanligt, säkert mycket på grund av pojkarnas förkylningar som gjort det svårare än annars att ta sig ut.
 
 
Men de här tre dagarna har varit helt annorlunda, och sent i fredags på kvällen kom jag på mig själv med att helt ha glömt bort att sådant som Instagram till exempel existerar, och det kändes bra! Telefonen hade jag helt glömt bort. I fredags var Azra här så det blev kompishäng i flera timmar, tillsammans med pojkarna. Under helgen hade vi sedan besök av min pappa och bror, vilket var särskilt kul eftersom det var fyra månader sedan vi senast sågs.
 
 
En sväng till skogen hann vi också med mellan besöken. Adde älskar verkligen att vara där och undersöka allt. Han hittar genast blåbärs- och lingonrisen och börjar leta efter bär i dem, och hittar han några vill han inte gå hem. Den här gången var det granriskor som var särskilt intressanta.
 
När jag såg bilden på mig själv (här nedanför) då jag laddade in den i datorn kom jag att tänka på hur nästan absurt det känns att jag ännu för mindre än två månader sedan var höggravid. Det är konstigt hur man när det gäller vissa saker kan vara så till hundra procent i nuet att det blir svårt att ens föreställa sig hur det kändes att vara i ett annat tillstånd bara några veckor tidigare. När jag var gravid hade jag svårt att komma ihåg hur det var att inte ha den där magen, och redan nu har jag svårt att minnas hur det kändes att ha den.
 
 
Jag har fortfarande inte kommit igång med träningen som jag skulle vilja, men det känns för det mesta okej, och när det inte gör det så handlar det om att jag har ett behov av att röra på mig, jag mår bättre då också mentalt. Jag har fortfarande inte lyckats komma ifrån ett för stort intag av lakrits varje dag – jag har helt seriöst ätit många kilo lakrits sedan jag kom hem från BB, haha, och fy sjutton vad god varje bit har varit!
 
Trots det tror jag att jag närmar mig något som påminner om kroppen före graviditeten, för de flesta av mina gamla kläder passar, och de som inte passar gör det för att mjölkkassarna inte ryms in, haha. Det är ju helt omöjligt att hitta kläder som passar dem! 
 
Jag har alltid känt ångest över kropp och vikt, alltid känt mig för stor, så jag har inte vägt mig en enda gång sedan jag var tvungen den där sista gången under graviditeten och har därför ingen aning om vad vågen visar, men jag försöker att bli bättre på att inte bry mig, på att fokusera mer på sådant som får mig att trivas i min egen kropp och må bra och som ökar energin: röra på mig – i skogen till exempel – och bra mat, och, inte att förglömma, lite (läs: ganska mycket) lakrits varje dag :P 
efter graviditeten gravid graviditet kropp efter graviditet
4 kommentarer