Torsdag

Vi har ett par vanliga dagar nu efter dopet, innan min syster kommer på besök igen i morgon. Hon har varit i Vasa den här veckan och sover hos oss från fredag till söndag då hon flyger tillbaka till Köpenhamn. Måndag och tisdag var min mamma här, vilket var både roligt och tacksamt eftersom jag fick hjälp med pojkarna och hann jobba på veckans textinlämning.
 
Särskilt den senaste veckan när vi haft någon som sovit här nästan varje natt och dopförberedelser och dop har jag haft svårt att få in skrivandet och även om det har varit jättekul med alla besök och jag är otroligt tacksam för att dopet blev så fint så har jag då och då känt av stressångest över att jag booorde skriva för att få in 20 sidor text. Deadlinen var igår och jag lämnade in 22 sidor, så i dag pustar jag ut lite. Samtidigt har jag en förväntansfull känsla i hela kroppen, för det känns som att jag är på gång nu med skrivandet, det känns som att det faktiskt kan bli något.
 
 
I morse var jag och tog blodprover. Jag hade med mig Alex, och vi körde till Iso Omena köpcentrum där vi först gick och köade för proverna och sedan unnade jag mig en god cappuccino och en stor kanelbulle. Inför proverna fick jag varken äta eller dricka något på tolv timmar, så jag kände att kaffet verkligen behövdes genast när jag var klar och fick dricka något igen. Livet känns alltid som bäst med en kaffekopp i handen, hehe.
 
Just nu läser jag förresten Den sista Mrs Parrish, av Liv Constantine. Den verkar helt okej hittills, har någon av er läst den?
  
 
Efter kaffet sprang jag ett par ärenden och var glad över att Alex sov hela tiden, både när jag satt och köade för blodproverna och sedan under kaffestunden och den snabba rundan av ärenden. Det är ju alltid lite nervöst att springa runt med en baby som fortfarande äter väldigt ofta (förutom nattetid), speciellt när jag inte vill amma bland folk. Det är ju lätt att värma upp ersättning och ge det med flaska och jag bestämde i ett skede att ifall det blir panik så kan jag bara gå ner till bilen och amma där och sedan fortsätta, men det är ändå så mycket lättare när ens baby bara sover och sover när man har en del grejer att fixa, eller vad säger ni? Det största orosmomentet är kanske ändå om man plötsligt får två stora blöta fläckar över boobsen efter att inte ha ammat på några timmar, haha, så jag kollar alltid då och då lite diskret så där om läget är okej. Och inget i den vägen hände i dag heller.
 
Nu är jag och Alex hemma, och jag lyssnar på Värvet, avsnittet med Lars Kepler, och ska just fixa lunch åt mig. Sedan börjar det redan närma sig tiden då jag ska promenera i väg och hämta Adde från dagis. Ha en riktigt fin torsdag alla!
0 kommentarer