Svart är lyckans färg

 
Hur börjar man sin lördag på bästa möjliga sätt? Bland en massa lakrits så klart! (Och med kaffe!) Jag älskar lakrits, jag är tokig i lakrits, jag får aldrig nog av det, och om jag någonsin är sugen på något så är det lakrits. Så ja, för mig är lyckans färg svart. Särskilt eftersom svart anses vara kaffets färg också. Om jag väljer mellan lakrits och kaffe så vinner dock kaffe, så om jag fick ta med mig en sak till en öde ö skulle jag välja kaffe. Men om jag fick ta två så skulle det nog vara kaffe och lakrits. Det överlever jag länge på, haha.
 
 
Så i dag började dagen med att jag mötte Azra inne i Helsingfors och så tog vi spårvagnen ut till Skatudden där vi gick på lakritsmässa. Senast vi var där var hösten 2016. Då var Adde bara drygt en månad och jag firade det med lakritsmässan när jag äntligen fick äta lakrits igen (i Finland finns ju lakrits på listan över saker man inte får äta som gravid ...). Då var mässan betydligt mindre än nu, jag skulle säga att mässan nästan var tre gånger så stor i år som år 2016. Då var den bara en lång gång, nu fanns det tre gångar.
 
 
Favoriterna för mig blev i år danska märket Møn Dragée och det svenska märket som syns på bilden högst upp: Haupt Lakrits. De hade så otroligt goda smaker, och särskilt Møn Dragée.
 
 
Efter mässan, och efter att vi ätit lakrits i två timmar, för alla försäljare hade massor av smakprover, kände vi att det var dags för något mer matigt. Vi gick därför in till centrum till La Torrefazione och drack kaffe (så klart!) och åt varsin otroligt god ciabatta. Där pustade vi ut lite efter mässan och pratade bort ytterligare en stund. Så är det när jag och Azra träffas, vi talar utan uppehåll och har alltid massor att tala om. Ett riktigt bra avslut på det hela, innan jag styrde stegen mot tåget igen och åkte hem.
 
Nu sitter jag och sorterar papper med sådant som jag skrivit under åren och försöker se vad jag kan använda i texten som jag ska skriva till onsdagens textinlämning. Jag försöker skriva så mycket som möjligt under helgen, så att det blir mindre stress med det på måndag och tisdag. Hur ser er lördag ut?
1 kommentar
Emelie

Men åååh, HUR har jag kunnat missa att det finns en lakritsmässa?! Låter som himmelriket på jorden!😍