Snart är det dop!

Foto: Sarah Karjalainen
 
 
I natt kom Wiktor äntligen hem, och i går kväll kom min syster Sanna hit från Köpenhamn där hon bor. De kommande dagarna är det mest dop som finns i mina tankar. På söndag är det nämligen dags, då döps Alex, så jag försöker planera vad vi ska bjuda på, fyllningen till tårtan och programblad. Adde döptes på dagen när han blev tre månader, den 29 december 2016. Då var vi uppe i Österbotten och firade jul. Bilderna är från den dagen.
 
 
Vi skulle gärna ha döpt Alexander där också, eftersom det var i Malax kyrka där jag och Wiktor också gifte oss och med samma präst som vigde oss. Det skulle ha varit kul att kunna fortsätta den traditionen även nu, men vi insåg snabbt att det logistiskt blir lättare att ha dopet här den här gången. Nu bor hälften av gästerna i Österbotten och hälften av gästerna bor utomlands, då blir vårt hem en bra mittpunkt.
 
 
Tårtans dekorationer beställde vi från Andreas Knips hembageri när Adde döptes, och det gör vi även nu. Själva tårtan gör vi själva. Mina föräldrar tar med dekorationerna från bageriet i Kvevlax när de kommer på söndag, helt perfekt att det går att göra så!
 
 
I morgon kommer min andra syster och hennes pojkvän hit från Göteborg där de bor. Det blir fullt hus ett par nätter här i vår trea, men det blir kul med liv och rörelse efter att ha varit själv med pojkarna så många dagar. Jag är tacksam över att ha mina systrar här som kan hjälpa till med bakningen och fixandet, vi gillar alla tre att baka och mina systrar är riktiga proffs på det. Så på lördag pyntar vi och bakar för fullt!
 
 
De här dagarna på egen hand med pojkarna har förresten gått jättebra, bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig, och det trots att Adde har varit sjuk. Han är hemma från dagis i dag också, för hostan var fortfarande besvärlig i går. Vi får se hur vi gör i morgon. Jag tycker att det alltid är bättre att stanna hemma lite för många dagar än en dag för lite, särskilt när det gäller dagisbarn.
 
När det gäller de här senaste dagarna är jag faktiskt rätt stolt över mig själv, över hur bra de här dagarna har gått. Jag var nervös innan, och trots att allt avbokades de här dagarna, allt utom Azras besök i måndags, och trots att jag dessutom hade deadline för inlämning till skrivarkursen i går så gick det bra. Jag försökte ofta klappa mig på axeln lite extra och tänka att nu lär jag mig att hantera sådana här situationer också, och sådana här, och så vidare. Ibland har tålamodet så klart testats, som när Adde kom på att använda smöret som brylkräm i håret ... men annars så :)
0 kommentarer