Minst 300 lökar

 
Den gångna helgen var inte bara jobbig, trots att Adde blev sjuk, för i lördags medan Wiktor ännu var hemma passade jag på att gräva ner alla mina höstlökar. Jag räknade att de blev 300 stycken, kanske lite mera till och med. Jag som inte hade tänkt gräva ner så många i år efter förra årets lökfest med närmare 300 stycken då också ... Men vad kan man när blomlökarna ropar på en i butiken, haha.
 
 
En lycklig blekfis med händerna fulla av narcisslökar. Jag satsade på sorten 'Ice Follies' i år som kommer att passa perfekt ihop med de andra narcisserna.
 
 
En papperskasse full med blomlökar. Jag har köpt en del i butiker när de haft specialpris på lökar och så beställde jag en hel del från Viherpeukalot som jag tycker har ett bra sortiment och bra kvalitet på sina lökar. Jag valde en ny tulpansort, 'Salmon Impression', som kommer att passa bra med mina andra tulpaner 'Pink Impression' och 'Apricot Impression". Och så är narcissen 'Ice Follies' ny, men i övrigt fyllde jag bara på med de sorter som jag planterade förra hösten. Bäst effekt får man om man inte satsar på för många olika färger och sorter på ett så här litet område, utan i stället brer på med många många av samma sorter.
 
 
Så i vår hoppas jag att marken kommer att vara betydligt mer täckt av vårstjärnor och krokusar och att en massa narcisser och tulpaner sedan avlöser de tidiga vårblommorna. När tulpanerna blommar hoppas jag på en matta av ljusblå förgätmigej också, det kommer att se helt perfekt ut i så fall! Jag planterade några förgätmigejplantor i början av sommaren och när jag satte höstlökarna nu så märkte jag att de få plantorna redan hade spridit sig över en stor del av rabatten.
 
 
Här kommer ett klipp från när jag satte lökarna. Samtidigt ser ni vilken byggplats vi har framför vår lägenhet just nu när de ska bygga en massa egnahemshus där. Dahliorna tog förresten frosten dagen före Addes födelsedag, så det var synd och ett tydligt tecken på att hösten är här, även i trädgården. Jag lät dem stå kvar en vecka efter det, så länge som de vissna blommorna fortfarande var rosa, men i lördags klippte jag ner dem och bar bort dem. Det gjorde ont i trädgårdshjärtat kan jag säga.
 
Om ni vill se hur det såg ut när jag planterade trädgården för 1,5 år sedan och hur mycket som ändrat sedan dess, kan ni göra det HÄR. Om ni vill läsa förra årets lökinlägg med några praktiska tips, så kan ni göra det HÄR.
 

 
Du kanske också gillar:
 
höst höstblommor trädgård trädgårdsinspiration trädgårdsliv
1 kommentar
Emma Engström

Så himla roligt att så själv! :D