Addes 2-årsdag

 
Nu är det redan två veckor sedan Adde fyllde 2 år, och jag har flera gånger tänkt skriva ett inlägg om firandet, men det har inte hunnits med de här veckorna. Så här kommer bilder från hans dag, som var riktigt lyckad.
 
 
Det bästa med dagen var att Adde hade så roligt. Han blev fascinerad över alla presenterna och över allt pynt och över tårtan och över att det kom folk hit – han stortrivs bland andra människor. Det ord han oftast sa under dagen var WOW.
 
 
Det blev paketöppning och fin frukost på morgonen och sedan runt klockan tre kom gästerna hit. Vi hade byggarbetsplats som tema, med grävmaskiner och hjullastare som detaljer i det mesta, också i Addes tröja. Det är ju maskiner av alla sorter samt bilar som är Addes största intresse just nu, och det har varit det hela det här året.
 
 
De här ätbara bilderna till muffinsarna beställde jag från Amazon. Det mesta i pyntväg beställde jag därifrån, för jag hittade väldigt få grejer till vårt tema i butikerna här. De teman som fanns i butikerna hade mest anknytning till olika tecknade figurer eller Disneyfilmer, vilket är synd.
 
 
Den här ballongen hittade jag i alla fall på Juhlamaailma, helt perfekt till temat!
 
 
Jag blev så nöjd med tårtan! Den var dessutom betydligt enklare att baka än den ser ut att vara. En chokladkaka med en fyllning med smak av blåbär och vit choklad, och så chokladgrädde på. Sedan KitKat runt och stenar av chokladrussin och andra chokladsorter. En hög av "jord" fick jag till genom att mixa dominokex (alt. oreokex) – bara kexen, inte den vita fyllningen. Trafikkonerna gjorde jag av sockermassa, sådan som är specifikt gjord för att forma saker av.
 
 
Alex första kalas. Han var lugn och nöjd största delen av tiden. Han satt i sin sitter och tittade på folk. Jag glömde nästan bort honom ibland för han var så lugn. Sedan tog min kompis Azra hand om honom och gav honom en flaska ersättning när han tröttnade på sittern och så blev han lugn igen. Det är så skönt när det funkar med flaska så behöver jag inte tänka på amningen i sådana här situationer när det är full rulle runtomkring mig, och det känns också extrabra att kunna dela ansvaret och när man har flera på plats som gärna sitter med en söt baby i famnen. Vår fina Alex!
 
 
I stället för vanliga ljus hade vi en sprakande tvåa.
 
 
Byggarbetsplatstemat syntes i alla detaljer. En extra bonus var ju att vi har stora fönster från golv till tak ut mot byggarbetsplatsen här utanför och där stod två grävmaskiner parkerade den dagen, så temat fortsatte på utsidan också. Vi hade också servetter med en bild av en byggarbetsplats på (också från Amazon), vimplar med grävmaskiner, trafikskyltar och hjullastare (från Amazon) och så hade vi gulsvartrandiga band längs matbordets kanter och på dörren med den gula skylten som ni ser på första bilden här ovan.
 
 
Det blev en riktigt lyckad dag. Jag är så tacksam för alla som kom och firade vår Addes dag och gjorde den speciell för honom! Det var det viktigaste, att få till en riktigt kul dag med pynt och detaljer som fick honom att säga WOW med stora glittrande ögon. 
1 kommentar
Emelie

Jisses, vilken fin tårta!