Vækst

 
Ett sista inlägg från Köpenhamn, med några bilder från restaurangen Vækst som jag lovade er tidigare. Jag shoppar sällan något när jag reser, oftast fyller jag bara på lagret av mina vanliga skönhetsprodukter från Tax Freen, men i övrigt blir det sällan något alls. Däremot gillar jag att äta gott, och i fredags på kvällen hade min syster bokat bord åt oss på Vækst.
 
 
Det var ett jättemysigt ställe med många grönväxter i inredningen. Både stämningen och maten påminde lite om mina och Wiktors favoritmatställen i Tallinn. Till förrätt åt vi var sin soppa – min var en med kammusslor – och innan den serverades fick vi både färskt bröd och en chef d'oeuvre. Allt var jättegott!
 
 
Till huvudrätt åt jag rödtunga med musselsås och fänkål till och (om jag minns rätt) knapergrillad nori. Till båda våra huvudrätter serverades bovete och salladshuvuden smaksatta med tryffelsås, jättegott det också!
 
 
Vi avslutade med glass från efterrättsmenyn (som jag glömde fota ...) och sedan kaffe och små kakor på det. Jag var otroligt mätt efteråt, men det var en jättebra kväll! Så ifall ni är i Köpenhamn rekommenderar jag ett besök här. De har en vegetarisk meny också, som min syster åt. Först hade jag tänkt välja den jag också, men sedan körde jag på fisk ändå. 
1 kommentar
Jennie

Ser gott och mysigt ut.