Yes för mammalådan!

I dag när jag vaknade fick jag veta – tydligen den sista av alla att hålla reda på detta – att moderskapsförpackningen för år 2018 har kommit. Precis som när jag väntade Adde såg jag fram emot att kolla igenom vilka produkter som finns i den i år och hur de ser ut. Jag ser lådan som något jättepositivt och något att se fram emot, det är ju en jättebra förmån som vi har tillgång till här i Finland, och under Addes babytid hade vi stor användning av det mesta som fanns i den.
 
 
Men precis som när jag väntade Adde insåg jag nu också att det är många som kritiserar lådan, dess färgval, innehåll och produkterna som finns i den. Det här är något som jag inte förstår det minsta. Det är jättebra att FPA försöker anpassa lådan år efter år efter önskemål och hela tiden strävar efter att förbättra den, önskemål kan man alltid ha, men att kritisera sådant som man får gratis? Och sådant som alla vi finska familjer har förmånen att få? Det förstår jag verkligen inte. Allt sådant här är det väl bara att tacka och ta emot och vara glad över och se som en bonus? Om man inte vill ha lådan kan man ju ta pengarna, och om man verkligen har så stora krav på hur kläderna ska se ut som ens baby har på sig (när man dessutom vissa dagar under babytiden är tvungen att byta kläder x antal gånger per dag) så hoppas jag man inser vilket lyxproblem man har, är tyst om saken, går och köper allt själv så att man får det man vill ha och kräver och i stället skänker hela lådan till välgörenhet. T.ex. till organisationer som Hoppets Stjärna eller liknande.
 
Jag ser fram emot att hämta ut lådan senare i år, förra gången när vi hämtade lådan blev hela det här med att en baby är kommande verkligt på ett betydligt mer konkret sätt. Jag tvättade allt och dessutom STRÖK jag allt, haha. I år skippar jag nog det där med att stryka allt. Där är en skillnad mellan vad man hinner och har energi till när det är första barnet som är på kommande och när det är andra ...
 
Nu ska vi i väg på fika till min kompis Azra, ha en riktigt fin lördag alla!
1 kommentar
Pauline Hurtig

vilken bra grej :)