Trotsålder och läsning

 
(Leksaker överallt, känns det igen?)
 
Vi har haft en lugn och bra morgon, och jag är glad över det för det har inte varit någon självklarhet den senaste månaden. I morgon blir Adde precis 1,5 år och för en månad sedan började en trotsperiod som vissa dagar har hett duga. Men i dag har allt gått bra, det är nästan så att jag kan använda ordet harmonisk för att beskriva morgonen, haha.
 
Vi har alltid varit ganska strikta med gränser här hemma och det har känts som att Adde accepterar dem och vet vad som gäller – aldrig några problem t.ex. att ha prydnadssaker eller blommor framme här hemma. Sådant har i och för sig inte varit några problem nu de senaste veckorna heller, men många andra gränser har testats och ibland har jag blivit förvånad över mitt tålamod som jag trodde var betydligt kortare. Hoppas att den här morgonen tyder på att en vändning är på gång snart. Jag försöker se det positiva också: att han har en egen stark vilja, och det är ju inte helt fel i framtiden.
 
 
Här ser ni de böcker jag växlar mellan just nu, morgonen har varit så pass bra att jag kunnat sitta i soffan och läsa medan Adde har lekt för sig själv – det har känts som tiden före trots med andra ord. Hemmet, av Mats Strandberg verkar okej hittills, jag läste även hans bok Färjan. Han är ingen stor favorit, men hans böcker är lättsmält underhållning. Även sådan läsning behövs ibland. Daily Rituals, av Mason Currey, verkar däremot riktigt lovande. I boken har han samlat en stor mängd kända personligheter genom tiderna och i korta kapitel fokuserar han på hurdana rutiner de använde sig av och hur de lade upp sina dagar för att åstadkomma allt som de hann åstadkomma. Här finns bl.a. kända författare, konstnärer och kompositörer. Jätteintressant läsning!
 
Nu ska vi strax göra oss i ordning och åka in till köpcentrumet här nära och handla. Resten av dagen ska vi sedan packa, för i morgon på eftermiddagen bär det av till släkt och familj i Österbotten där vi ska fira påsk!
0 kommentarer