Tillbaka till de vanliga rutinerna

Nu är vi tillbaka i de vanliga rutinerna igen. Wiktors fyra veckor hemma har verkligen gått snabbt, och i dag for han till jobbet och jag stannade hemma med Adde. Genast känns det som att de senaste fyra veckorna aldrig har existerat, man kommer direkt in i vardagen igen.
 
Det har känts bra att fokusera på något eget här emellan några veckor, även om jag som vanligt känner att jag inte hann med så mycket som jag hade önskat, men det kommer fler veckor närmare sommaren då jag kan göra klart det jag påbörjade nu och så har vi redan en stor del av våren bokad med besök och resor att se fram emot. Sedan när blommorna dyker upp där ute tror jag dessutom att jag kommer att vara rätt nöjd med att bara sitta och titta på dem, haha.
 
 
Nu till hösten kommer vi troligen att ansöka om en dagisplats åt Adde, men bara på deltid, och inte direkt från det att han får ett syskon. Vi vill att han ska få vara med i början och känna sig delaktig, det skulle kännas fel att "skuffa bort" honom till dagis när babyn kommer. Att få ett syskon är en tillräckligt stor omställning redan i sig, och en stor del av den mentala förberedelsen för mig åtminstone handlar om hur vi ska få Adde att känna sig så bra i den omställningen som möjligt, eller vad man ska kalla det. Ni som har fler barn, hur gjorde ni och hur upplevde ert äldsta/era äldre att få ett syskon?
 
 
I dag leker vi här hemma, som sagt är köket en av Addes stora favoriter och så vill han allt oftare också rita, så senast vi var på IKEA köpte vi hem en pappersställning med ritpapper åt honom, och senast min mamma var här på besök köpte hon pennor och kritor åt honom. Förutom det programmet så gäller det vanliga: när Adde sover så jobbar jag på med eget.
 
Hur ser er måndag ut?
0 kommentarer