Lyckokänslor

Vi har haft en bra dag, 1,5-årskontrollen gick bra, och efter den gick jag och Adde till parken med vår granne (och vän) Maria som har en pojke i samma ålder som Adde. Det är massor med snö fortfarande, men solen sken, det var flera plusgrader och det märktes på vägen där vi gick att snön ändå smälter för fullt just nu för det fanns rejäla vattenpottar här och var.
 
 
Efter promenaden hoppade jag i bilen och for till Plantagen för att handla väv att täcka in mina bolltujor med, och alltså den lyckokänslan när jag gick in där, såg alla blommor, drog in blomdoften, ja redan när jag svängde in på parkeringen och tänkte: Lina, det här betyder att planteringssäsongen faktiskt är runt hörnet! – den är svår att beskriva. Jag vet att det låter helknäppt, men är man trädgårdsnörd så är man, och det typ spratt i hela kroppen när jag gick in där! Jag blev så galet glad!
 
 
Jag köpte hem flera dahliaknölar också samt jord och krukor att driva upp dem i. Mot sommaren tänker jag plantera dem i bakre delen av rabatten. I höstas saknade jag färg i trädgården, det blev för mycket vitt, och det slog mig då att dahlior skulle kunna vara en idé. Den sorten som jag köpte i kväll liknar dem som jag sett på flera bilder av härliga rabatter i engelska trädgårdar, och åtminstone på bild ser det alltid så fint ut, så nu hoppas jag kunna skapa samma effekt i min egen rabatt.
 
 
När jag kom hem fick jag hjälp av Adde med att plantera knölarna. Det gjorde kvällen ännu bättre! Vi försöker alltid uppmuntra honom när han vill vara med och hjälpa till, visst det tar lite längre, men det är det värt och det känns värdefullt för mig/oss och jag gissar att det också gör det för honom att få vara med.
 
 
Ett stort plus nu, som jag insåg i går, är att vi redan har lika varmt på den inglasade terrassen som inomhus på eftermiddag/tidig kväll när solen värmt hela dagen. Det är verkligen härligt! Så dagen avslutades på bästa möjliga sätt: i solnedgången på en varm terrass, bland blomknölar, krukor och med jordiga fingrar.
0 kommentarer