Date night deluxe

Vi hade en jättebra kväll i går. På eftermiddagen skjutsade vi Adde till hans farmor och sedan for jag och Wiktor till restaurangen Bistro o Mat. Vi var där på min födelsedag förra våren också och föll genast för stället: riktigt vällagad mat och god mat, mysigt ställe och maträtter till rimliga priser.
 
 
Till förrätt åt jag en jordärtsskockssoppa med äppel och kantarell på botten, älskar sådana här skummiga soppor med mycket smak i. Wiktor åt sniglar, och vi var båda lika nöjda. Själv åt jag sniglar flera gånger när jag bodde i Frankrike, min familj hade det ofta som förrätt, men sedan dess har jag inte ätit dem trots att jag tycker de smakar helt okej, men det har inte blivit av. Jag vet heller inte riktigt hur sniglar ska klassas i köttväg, jag äter ju fisk ofta på restaurang, men kan man sätta sniglar i samma klass som fisk och skaldjur så här i matväg? Kanske dum fråga, men det känns i alla fall lite så.
 
 
Till huvudrätt tog jag röding, minns inte namnen på alla olika puréer, där fanns fänkål åtminstone och så en skummig sås och allt smakade bara jättegott. Fisken typ smalt i munnen, och Wiktor var lika nöjd med sin fårrätt. Mums!
 
 
Jag brukar inte beställa efterrätt, för jag tycker att man ofta blir besviken och jag går ofta hem med tanken "det där kunde jag ju ha fixat lika bra där hemma", men jag mindes att jag verkligen gillade efterrätten här förra årets så därför körde jag tre rätter och avslutade med en galet god havtornssorbet, där i mitten fanns någon fläderkräm eller vad det var och så rostad vit choklad. Sååå gott!
 
 
Så kvällen var verkligen finemang på alla sätt, jätteul att få en riktig dejtkväll också ihop. Klockan närmade sig nio när vi hämtade Adde som var glad och nöjd och sedan somnade i bilen på vägen hem. Vi klädde på honom pyjamas under overallen innan vi satte honom i bilen så var det bara att bära upp honom till hans rum när vi kom hem, snabbt krångla av honom overallen och lägga honom där. Resten av kvällen tillbringades framför melodifestivalen. 
 
I dag har jag jobbat på här hemma och ganska snart ska vi åka i väg till simhallen alla tre. Vi har gjort söndagar till den dag då vi åker och badar/simmar, det var enda sättet att komma oss i väg dit: att bestämma en dag som för det mesta funkar för oss och göra det till en veckorutin. Det blir annars så lätt att man bokar in annat och så blir det aldrig av, och vi vill upprätthålla Addes vattenvana sedan vi slutade med babysimmet i höstas.
 
Hur ser er dag ut?
2 kommentarer
Amalia

Alltså! Wow vad det där såg gott ut. Att simma är så härligt - gjorde det mycket förra året och det var en fantastisk träningsform på alla sätt och vis!

Hanna Karlsson

Åh så gott det ser ut!