På väg

 
Vi sitter i bilen på väg upp till Österbotten, borde vara framme runt elva i kväll. Det är perfekt körväder och det känns vårigt med bara vägar och soligt väder.
 
Dagen har mest gått åt till att förbereda inför färden. Jag packade allt så att det bara var att lyfta in i bilen när Wiktor kom från jobbet, så fixade jag smörgåsar att ta med och städade så att vi får komma hem till en städad lägenhet på måndag kväll. Det känns så mycket bättre än att behöva komma hem till ett kaos sedan.
 
Det kanske blir tystare här under helgen, men jag försöker åtminstone uppdatera min Instastory så kolla in där och ha en riktigt fin påsk alla! ❤
1 kommentar

Trotsålder och läsning

 
(Leksaker överallt, känns det igen?)
 
Vi har haft en lugn och bra morgon, och jag är glad över det för det har inte varit någon självklarhet den senaste månaden. I morgon blir Adde precis 1,5 år och för en månad sedan började en trotsperiod som vissa dagar har hett duga. Men i dag har allt gått bra, det är nästan så att jag kan använda ordet harmonisk för att beskriva morgonen, haha.
 
Vi har alltid varit ganska strikta med gränser här hemma och det har känts som att Adde accepterar dem och vet vad som gäller – aldrig några problem t.ex. att ha prydnadssaker eller blommor framme här hemma. Sådant har i och för sig inte varit några problem nu de senaste veckorna heller, men många andra gränser har testats och ibland har jag blivit förvånad över mitt tålamod som jag trodde var betydligt kortare. Hoppas att den här morgonen tyder på att en vändning är på gång snart. Jag försöker se det positiva också: att han har en egen stark vilja, och det är ju inte helt fel i framtiden.
 
 
Här ser ni de böcker jag växlar mellan just nu, morgonen har varit så pass bra att jag kunnat sitta i soffan och läsa medan Adde har lekt för sig själv – det har känts som tiden före trots med andra ord. Hemmet, av Mats Strandberg verkar okej hittills, jag läste även hans bok Färjan. Han är ingen stor favorit, men hans böcker är lättsmält underhållning. Även sådan läsning behövs ibland. Daily Rituals, av Mason Currey, verkar däremot riktigt lovande. I boken har han samlat en stor mängd kända personligheter genom tiderna och i korta kapitel fokuserar han på hurdana rutiner de använde sig av och hur de lade upp sina dagar för att åstadkomma allt som de hann åstadkomma. Här finns bl.a. kända författare, konstnärer och kompositörer. Jätteintressant läsning!
 
Nu ska vi strax göra oss i ordning och åka in till köpcentrumet här nära och handla. Resten av dagen ska vi sedan packa, för i morgon på eftermiddagen bär det av till släkt och familj i Österbotten där vi ska fira påsk!
0 kommentarer

Ansökan är skickad

Vi har en härligt solig dag här också i dag! Jag har fixat undan en del ärenden nu under förmiddagen, bland annat har jag ringt och talat med det dagis som vi hoppas få plats hos för Adde i höst på deltid. Det är otroligt svårt att få plats så nivån på min oro för det här är ganska så hög, och ångesten för att ha honom på dagis är ännu högre. Det dagis som vi har sökt till är det enda dagis som jag gått in på utan att själv få ångest, jag får ångest av både dagis och skolor fortfarande, och till och med om det kommer ett gäng barn emot mig på gatan eller sätter sig i närheten av mig på buss eller metro får jag det. Det har helt enkelt fastnat en känsla i mig sedan jag var liten att alla barn är elaka. Jag vet ju i min logiska del av huvudet att det inte är så, men kroppen reagerar ändå på det sättet.
 
 
Jag har tidigare skrivit om att jag är rädd för att Adde ska behöva vantrivas på samma sätt som jag gjorde på dagis, eller utsättas för sådan mobbning som jag utsattes för inom familjedagvården. Samtidigt försöker jag intala mig att vi har fler alternativ här, OM något skulle hända så finns det möjlighet att byta ställe här, en möjlighet som inte fanns på den lilla ort som jag växte upp på. Och nu håller vi verkligen tummarna för att vi får plats på det dagis vi hoppas på!
 
Adde sover nu, och när han vaknar ska vi gå ut och gå i solen och ta en sväng via butiken och bibban. Njuter av tulpanerna på köksbordet gör jag också!
2 kommentarer