Brioche, trädgård och babyfix

De senaste dagarna har varit rätt lugna, vi passade på att grilla och göra egna hamburgare under helgen. Jag bakade egna briochebröd till burgarna, det är enkelt att fixa och gör stor skillnad för smaken. Det recept som jag brukar använda kommer från BBC Good Food och ni hittar det HÄR. Vi grillade också färsk ananas och paprika, jättegott som fyllning tillsammans med andra grönsaker och dressing! I min burgare hade jag en vegobiff, medan Wiktor gjorde egna ekologiska nötfärsbiffar.
 
 
Jag har också planterat om en del i rabatten, bland annat har jag delat upp och flyttat på "Nora Barlow"-aklejorna så att de står i tre tydligare grupper i rabatten (bilden är ett par veckor gammal, nu är aklejorna nästan utblommade). Jag gillade inte Nora Barlow tidigare, men jag tycker de passar perfekt tillsammans med de vita löjtnantshjärtanen och lammöronen som står intill. Dessutom vill jag ha en mer romantisk stil på rabatten och till det är de perfekta.
 
Det visar att man inte alltid bara ska gå enligt vilka blommor man gillar i sig när man planerar en rabatt, utan det är bra att tänka mer på vilka kombinationer som passar bäst och vilken effekt man vill skapa. Så även om jag inte gillade dem tidigare utan föredrog andra aklejor, så älskar jag dem här i min rabatt.
 
 
I dag är vi bara hemma jag och Adde, jag ska skriva vidare när han tar sin tupplur och så har vi hämtat in en massa av Addes gamla babykläder som jag går igenom, sorterar och tvättar. Tänker att det är en bra sak att ha gjord även om det är många veckor kvar innan babyn kommer. Addes gamla babysäng har vi också hämtat in. När jag väntade Adde ställde vi i ordning den rätt tidigt så att katterna skulle hinna vänja sig vid att den finns, men är något som de inte får sova i. Vi kör samma system den här gången. Visar bilder på sängen så fort Wiktor (och Adde) har skruvat ihop den!
 
Hur ser er dag ut?
3 kommentarer
Yasmine

Den där hamburgaren ser helt magisk ut!

Sara Ekman

Mums! :)

Pauline Hurtig

mums!