Älskade pioner!

 
Pioner hör till mångas blomfavoriter, och jag är inget undantag där. En av mina favoriter förblir Sarah Bernhardt, den klassiska rosa, doftande pionen. Min mormor samlar på pionsorter och den här är en av dem som alltid funnits i hennes rabatter (eller åtminstone så länge jag kan minnas), så doften framkallar också minnen från barndomssomrarna hos henne och morfar.
 
 
Tyvärr börjar pionerna redan ha blommat ut här, bara en ensam blomma kämpar på. Jag har åtta plantor placerade i tre grupper och de hade väldigt många knoppar redan tidigt i juni, men tyvärr orkade bara några få slå ut trots att jag vattnade, och vattnade ... Samtidigt behöver pioner ofta tid på sig för att bli rikblommande och de här planterade jag ju så sent som förra sommaren, så någon stor blomning var kanske inte att vänta ännu av den orsaken heller.
 
 
Jag är i alla fall glad över de blommor som slog ut, så otroligt vackra! Jag har kombinerat dem med bland annat vit stjärnflocka (skymtar på andra bilden) och vita lammöron (syns tyvärr inte på just de här bilderna). Jag gillar lammöronens silvrviga blad mot de rosa blommorna och de mörkgröna bladen, och den skira stjärnflockan passar perfekt med pionernas maffiga blommor.
blommor flowers peony pion pioner sarah bernhardt trädgård trädgårdstankar
6 kommentarer
Sarah Sjöstedt

Vilka vackra pioner. De tillhör också en av mina favoriter :)

Svar: Tack! Och vad kul att de hör till dina favoriter också! :)
Evelina Wilson

JUNITJEJ

Pioner är så fina!

Svar: Ja, det är de verkligen! :D
Evelina Wilson

Ida - foto & häst

Men så vackra! Älskar pioneer, så fina bilder :)

Svar: Tack snälla! <3
Evelina Wilson

Maria

Pioner är underbara blommor! Såå fina bilder! :)

Svar: Det är de verkligen! Tack snälla! <3
Evelina Wilson

Simon G

Väldigt fina blommor, och bilderna lika så! :)

Jill

Helt underbara - och jättefina bilder! :)