Babyvaggan

Ni som följer mig på Instastory kanske såg att Wiktor och Adde skruvade ihop vaggan till babyn i går kväll, eller det var så klart Wiktor som skruvade, men Adde vill alltid vara med och ha en egen skruvmejsel och göra som pappa gör, så det får han så klart. Det är roligt att se hur gärna han vill vara delaktig i allt och hjälpa till.
 
 
Sängen är modellen Piccolo från butiken Vaunula. I dag har jag bäddat den med sängkläderna från mammalådan och sängöverkastet som min mormor sydde innan Adde föddes, tycker det är så otroligt fint! Elefantmjukisen fanns också i mammalådan. I Addes låda fanns en kanin i samma stil, men den blev aldrig någon favorit, får se hur det blir med elefanten.
 
 
Vaggan står i mitt och Wiktors sovrum. Den har hjul så den är lätt att rulla och flytta och så går den övre delen att vagga. Precis som Adde kommer hans syskon att sova i egen säng direkt från början. Adde flyttade till sin större spjälsäng när han var ungefär ett halvår och strax därefter, när han blev sju månader, började han sova i eget rum. Vi hoppas kunna göra likadant med hans syskon, men så klart får vi se och ta det som det kommer.
7 kommentarer

Lugna morgnar

 
Hej på er! Det ser ut att bli ännu en solig dag så planen är att vara mycket ute, också i dag, men vi började morgonen med att efter frukost ta fram kritor och papper och rita.
 
(Stanley är inte helt övertygad om att ett foto är en bra idé #argablicken)
 
I kväll hoppas jag hinna åka och köpa några nya sommarblommor, en del av de blommor som jag planterade i krukor på altanen behöver bytas ut.
 
Nu ska vi ut i sandlådan, vi hörs senare!
0 kommentarer

Älskade pioner!

 
Pioner hör till mångas blomfavoriter, och jag är inget undantag där. En av mina favoriter förblir Sarah Bernhardt, den klassiska rosa, doftande pionen. Min mormor samlar på pionsorter och den här är en av dem som alltid funnits i hennes rabatter (eller åtminstone så länge jag kan minnas), så doften framkallar också minnen från barndomssomrarna hos henne och morfar.
 
 
Tyvärr börjar pionerna redan ha blommat ut här, bara en ensam blomma kämpar på. Jag har åtta plantor placerade i tre grupper och de hade väldigt många knoppar redan tidigt i juni, men tyvärr orkade bara några få slå ut trots att jag vattnade, och vattnade ... Samtidigt behöver pioner ofta tid på sig för att bli rikblommande och de här planterade jag ju så sent som förra sommaren, så någon stor blomning var kanske inte att vänta ännu av den orsaken heller.
 
 
Jag är i alla fall glad över de blommor som slog ut, så otroligt vackra! Jag har kombinerat dem med bland annat vit stjärnflocka (skymtar på andra bilden) och vita lammöron (syns tyvärr inte på just de här bilderna). Jag gillar lammöronens silvrviga blad mot de rosa blommorna och de mörkgröna bladen, och den skira stjärnflockan passar perfekt med pionernas maffiga blommor.
blommor flowers peony pion pioner sarah bernhardt trädgård trädgårdstankar
6 kommentarer