Veckans bästa bok

Jag läser ganska mycket, har alltid gjort, och det senaste året har det blivit minst en bok i veckan, ofta fler än det. Jag har alltid en bok med mig, och om jag får en stund över läser jag, när Adde leker i sandlådan läser jag, när jag bakar eller fixar mat läser jag vid sidan om, liksom varje kväll innan jag somnar. Jag får rent av en aning panik om det inte finns några böcker hemma att läsa.
 
Jag har varit bokslukare sedan riktigt tidig ålder. På dagis ville jag helst sitta i kuddhörnan och läsa (vilket jag sällan fick, eftersom dagistanterna ville att jag skulle interagera med andra barn också, heh), när jag var 7 år plöjde jag igenom böckerna om Kulla Gulla, fastnade för Kitty och Tvillingarna och jag sov alltid med minst en bok under huvudkudden och låg och läste mig till sömns om kvällarna.
 
 
Därför tänkte jag börja dela med mig av fler boktips här på bloggen, och först ut är Kvinnan i fönstretav A.J. Finn. När jag blev tipsad om den var jag skeptisk för jag tycker att det kan börja räcka nu med böcker som handlar om en kvinna som är någonstans (Kvinnan på tåget, Kvinnan i hytt 10, m.fl.), och dessutom lät bokens story väldigt lik Alfred Hitchcocks film Rear Window – och jag älskar Hitchcoks filmer så jag får snabbt taggarna utåt om någon försöker kopiera honom.
 
Men boken var överraskande bra, och det som gjorde att den funkade trots likheterna med Rear Window var att bokens huvudperson älskar svartvita filmer och har en förkärlek för bland annat Hitchcocks filmer, så det blir en grej i boken. Författaren till boken, A.J. Finn, säger dessutom i en intervju som jag läste med honom för ett tag sedan att han har inspirerats av Hitchcock och älskar den typ av spänning som Hitchcock är känd för, och då kändes boken ännu mer okej. Eller boken är mer än okej, den är riktigt bra, inte den bästa jag någonsin läst, men den är rätt tjock och jag sträckläste den ändå mer eller mindre.
 
Så om ni gillar psykologiska thrillrar i stil med just Kvinnan på tåget (Kvinnan i hytt 10 är däremot enligt mig en av de sämre böcker som skrivits ...) eller I en mörk, mörk skog, för att bara nämna några, så kan jag verkligen rekommendera den här. Ni kan läsa mer om bokens story HÄR.
 
Vad är den senaste bok som ni har läst och vill rekommendera? 
0 kommentarer