Värmeslag

Jag insåg i går att det inte var den bästa av idéer att lyssna för bokstavligt på läkaren som i måndags upmanade mig att ta dagliga promenader och vara i rörelse så mycket som möjligt för att få bebben att kanske sjunka nedåt (den hade inte börjat sjunka det minsta ännu). Trots att jag och Adde gick i väg strax efter nio på morgonen så hann det bli alldeles för varmt ute. Vi var ute i 2,5 h, med en paus i lekparken och en sväng via matbutiken där jag köpte en glass för att inte svimma på hemvägen.
 
(De fina blommorna fick jag av min vän och granne Maria i går. De piggade upp morgonens kaffe och läsning lite extra i dag.)
 
När vi kom hem sov Adde som tur i vagnen för själv skakade jag och mådde riktigt illa och insåg att jag drabbats av någon form av värmeslag. Resten av dagen låg jag med huvudvärk och illamående på soffan, försökte kyla ner mig med en kall dusch, och det hjälpte lite, men först mot kvällen var jag på benen igen. Så i dag valde jag att skippa läkarens rekommendation och stanna inomhus. Antagligen tänkte hon inte själv på vad hon rekommenderade när hon gjorde det, eller hon tänkte troligen inte på hur varmt det är ute just nu och att gravida är en riskgrupp när det gäller värmeslag ... Förstår att det där med promenader annars är ett bra tips, men kanske inte i den här värmen.
 
 
På kvällen for vi en sväng till Addes farmor och gick till stranden där och badade. Det kändes bra att sitta med fötterna i det svalkande vattnet även om det fortfarande var varmt ute. Adde badade med Wiktor och sin farmor och jag satt och tittade på. Själv får jag inte bada längre.
 
I dag mår jag bra igen, men håller mig som sagt inomhus fram till kvällen. På avstånd syns just nu en hel del moln som påminner om åskmoln och jag hoppas desperat på att det ska komma både regn och åska ur dem, även om väderprognosen inte lovat något sådant ...
0 kommentarer