Sista gångerna

I dag började jag och Adde dagen i Iso Omenas köpcentrum där jag handlade ett par sista grejer som jag hittills skjutit upp och skjutit upp (jag gillar helt enkelt inte att shoppa). Bland annat kände jag att jag behövde fylla på lagret av mjukiskläder, och de råkade jag som tur var hitta billigt på sommarrean. Särskilt om det blir kejsarsnitt nästa vecka vet jag att mjukisbyxor kommer att vara det enda jag vill dra på mig de första veckorna med tanke på snittsåret.
 
 
Innan vi for hem lekte Adde en timme i köpcentrets lekrum där det finns allt möjligt kul, och han njöt för fulla muggar och var alldeles svettig när vi till sist gick därifrån. Det var härligt att se! Och det slog mig att det antagligen var sista gången som han och jag var där på tuman hand innan babyn, och sedan hann jag tänka att det säkert var sista butiksrundan också. Det är konstigt hur sentimental man kan bli inför något som man vet kommer att förändra vardagen och livet. Det blir ett så tydligt före och efter. Och så börjar jag tänka så där om allt möjligt, både stort och smått, "det här är sista gången som ..." Precis som sista dejten med Wiktor senaste helgen.
 
Samma sak var det också när jag väntade Adde, och då var allt "sista gången som barnfria", "sista gången innan vi blir tre" och "sista gången innan vi blir föräldrar". Det är samtidigt en konstig känsla att tänka att Adde leker på som vanligt utan att veta vad som väntar, och jag håller verkligen tummarna för att det också i hans värld blir något bra och positivt, även om det säkert blir en utmaning i början.
 
Nu ska jag skriva en stund så länge Adde sover, ha en riktigt fin fortsättning på er dag!
 
0 kommentarer