Sista dejten

Dagarna bara går just nu, och mest känns det som att jag bara väntar, har svårt att koncentrera mig på så mycket annat och därav tystnaden här ett par dagar. Det här kan vara sista veckan utan bebbe! Å ena sidan har jag svårt att ta in det, å andra sidan känns det som att jag bara vill att den här veckan ska vara slut redan. Det kan i och för sig ha något att göra med värmen också, jag längtar efter kallare väder som tokig!
 
 
I lördags for jag och Wiktor på en sista dejt som 1-barnsföräldrar: pizza och bio i utrymmen utan sol och med ordentlig AC. Det kändes viktigt att hinna med en dejt nu, eftersom vi vet att det kan dröja tills vi får kvalitetstid på tuman hand nästa gång. Man hör ofta att småbarnsåren är döden för förhållandet, och det är inte alltid lätt, förhållandet hamnar lätt i skymundan, men just därför är det så viktigt att verkligen prioritera den där tiden och ta sig den närhelst man bara har möjlighet.
 
Dels ser jag det som ett sätt att prioritera familjen i stort, för om föräldrarna mår bra i sin relation och i övrigt tror jag familjen mår bra, dels för att (även om det är väääldigt långt borta just nu) så kommer det en dag när barnen vuxit upp och flyttat hemifrån, och har man inte haft rutin på att tillbringa tid på riktigt på tuman hand under åren före det så tror jag det är svårt att få in den rutinen senare i livet. Då känns det som att risken är rätt stor att man står där utan barn och inte riktigt vet hur man ska umgås med varandra längre ...
 
 
På gravidfronten så där annars då? Helt ärligt? Jag är riktigt trött på att vara gravid. Värmen gör dessutom att jag känner mig orkeslös och energilös, sover ännu sämre, och ja ni märker ... inte blir direkt så där tjolahoppsan när det gäller humöret, haha. Jag försöker se de positiva sakerna i alla fall och en är att jag precis som när jag väntade Adde verkar slippa svullnad till och med i den här värmeböljan.
 
Jag satt för mig själv i går nersjunken i soffan som en svettande flodhäst med gardinerna fördragna, persiennerna stängda (drömde om iskalla mojitos) och försökte komma på saker som jag trots allt är glad över nu när det är så varmt och en sak är att vi valde att gifta oss för tre år sedan och inte denna sommar. Om vi hade gift oss den här sommaren skulle jag ha varit en blöt fläck framme vid altaret och antagligen haft ett svettspår à la snigelslem efter mig var jag än gick ... sedan kom jag inte på så många fler bra saker, haha. Jag får väl avsluta det här inlägget med hälsningar från hon som alltid har för varmt, och just nu i detta tillstånd har olidligt varmt.
1 kommentar
Kourtney Yasmine Styles

jag kommer ju inte ha det problemet sen efetrsom jag är frivilligt ensamstående ;) jag fattar dock att alla par måste känna så, speceillt småbarnsåren och om man har/skaffar fler barn!

sover cokså dåligt om nätterna nu. du är ju längre fram i graviditeten än jag, så kanske inte har rätt att klaga än ;)