Planen som ändrades

En av de saker som jag befarade hände i dag: vi kom in till läkaren och läkaren tyckte att vi kunde vänta. Det var dessutom en annan läkare än förra gången. Så vi gick hem med ett igångsättningsdatum för slutet av nästa vecka i stället. Det blev alltså att ställa om mentalt på nytt och det ganska rejält. Samtidigt förstod jag läkarens resonemang och därför propsade jag inte på med igångsättning eller snitt den här veckan som de hade talat om tidigare.
 
Men nu har vi i alla fall ett datum, och orsaken till att hon ville vänta var dels för att babyn mår finfint (vilket så klart är huvudsaken) och storleken har inte påverkats av min graviditetsdiabetes utan beräknas vara lite mindre än genomsnittet. Fostervattenmängden var bra och allt annat såg bra ut, och dessutom hade kroppen börjat jobba på själv också trots att jag inte känt av minsta lilla sammandragning. Därför menade läkaren att hon gärna vill sätta igång mig hellre än snitta och att om vi väntar hinner kroppen göra ännu mer jobb själv och då är chansen för en lyckad igångsättning större, så klart. Hon trodde dock inte att förlossningen skulle hinna komma igång av sig själv före igångsättningen ...
 
 
Men hoppas kan man ju alltid, så här sitter jag nu och frossar på en hel ekologisk färsk ananas och pimplar en liter hallonbladste (det senaste numret av Populär Historia läser jag bara för underhållnings skull :P). Om en stund ska jag ut och promenera en ordentlig power walk också, som tur har jag inga problem med att röra mig som vanligt ännu. Jag tror inte egentligen på huskurer, men det skadar ju aldrig att försöka, och jag känner att om de ändå helst vill sätta igång mig och inte snitta så önskar jag verkligen att det ska hinna sätta igång av sig själv i stället. Och om kroppen ändå har börjat jobba på, så kanske kan man ge den en kick i rätt riktining?
 
Vad tror ni om huskurer som hallonbladste och liknande, fungerar de för att få igång en förlossning?
2 kommentarer
MADDISENJ.SE

Jobbigt när man måste ställa om sig sådär. Hoppas bebis vill komma innan igångsättningen och lycka till med allt!!

Svar: Tack ska du ha! <3
Evelina Wilson

Charlotte

Jag drack hallonbladste och gick på promenader 4-5 dagar innan vår bebis kom (på beräknat datum). Kanske det kan hjälpa naturen på traven?

Svar: Tack för tipset, ska försöka pröva på det! :) Vad bra att din bebis kom på beräknat datum! :D
Evelina Wilson