Öppna trädgårdar

I söndags åkte vi till Lovisa för att se på öppna trädgårdar. Det är ett evenemang som ordnades i flera städer i Finland under främst söndagen, och eftersom Lovisa är mysigt på sommaren även annars så passade vi på att åka dit och titta på trädgårdarna där.
 
 
De flesta trädgårdar var ganska små lantliga idyller med klassiska växter som pioner, rosor, olika klockor, stormhattar, riddarsporrar, stjärnflockor och klematis. Några var betydligt mindre än jag hade väntat mig med ett par rabatter eller en plantering som var mindre än min egen lilla trädgård, men sedan fanns där ett par lite större guldkorn med rejäla prunkande rabatter.
 
 
Det var kul med en dag hemifrån, jag gillar utflykter på helgerna när jag och Adde annars är så mycket hemma på tuman hand. Då blir det extrakul att åka någonstans hela familjen, och den här gången var det ju en perfekt dag för en trädgårdsnörd som jag när vi bara kunde gå från trädgård till trädgård och njuta av blommor i ett soligt Lovisa.
 
 
Adde hade så klart en av sina grävmaskiner med och tog fram den så fort han hittade lite grus att gräva i. Det är den enda underhållning han behöver när vi åker någonstans, en bil eller grävmaskin och så Bobbe så klart. Inte heller under bilresorna behöver han något annat, så han är lätt att ha med sig, vilket jag är otroligt glad över.
 
 
Vi avslutade med en sen brunch på restaurangen Bella, som hade en vegansk brunch som var jättegod – det var Wiktors förslag att gå dit, och eftersom han annars föredrar kötträtter kunde jag ju inte annat än haka på nu när han tyckte vi kunde köra veganskt (annars är ju jag den av oss som skippar kött i maten). Där var mycket folk. Maten var lite annorlunda än man kanske tänker sig vegansk mat annars för där fanns inte så mycket sallad, utan det var mer varm mat, olika röror, vegansk korv och focaccia och croissanter, triangelsmörgåsar med jättegod fyllning och sedan pannkaksbuffé till efterrätt. Jag hade svårt att sluta äta! Och efteråt körde vi hem riktigt nöjda med dagen och en aning för mätta.
 
2 kommentarer
Yasmine

Superfina bilder, älskar mysiga trädgårdar :) Och den där veganbrunchen lät helt himmelsk!

torres

Åh så fina bilder <3