BB-presenter

Vi har haft en lugn förmiddag här hemma, och när Adde somnade för sin tupplur passade jag på att paketera in den present som vi har tänkt att han ska få på BB när han kommer och hälsar på sitt syskon första gången. Det är en långtradare av trä som samtidigt är en verktygslåda.
 
 
Jag köpte den på rea redan i vintras och hade då tänkt spara den till Addes födelsedag, men sedan har vi blivit tipsade av kompisar och i olika artiklar om syskon och om att få barn nummer två att det kan vara bra att ge en present till det äldre syskonet när hen kommer och hälsar på babyn. Så nu blir det en sådan present i stället.
 
Som jag nämnt tidigare, och säkert kommer att nämna fler gånger, har vi funderat mycket på hur vi ska göra för att det ska bli en så positiv och bra upplevelse som möjligt för Adde att få ett syskon. Det är inte lätt när han är så liten, och just därför tog vi också till oss tipset om en present på BB. Kanske den blir något mer konkret för honom, något positivt som han förstår väldigt väl och som visar att vi uppmärksammar honom också. Jag vet inte. Samtidigt hoppas jag så klart att presenten bara ska bli en bonus vid sidan om och att han ska vara så intresserad av sitt syskon att presenten inte spelar någon roll. Men så här på förhand är det svårt att veta.
 
 
Vi har också ett paket som Adde får ge sitt syskon. När vi var i Italien köpte Wiktor ett par klädesplagg där till babyn som han lät personalen i butiken paketera in så här fint. Det var en period då vi båda kände att vi behövde göra något mer konkret för att börja förstå att vi ska få en baby, så då köpte vi båda ett par plagg, som nu blir Addes present till sitt syskon på BB. Jag har sett i bloggar att vissa gör så när storasyskonet kommer till BB. Som ni märker suger vi i oss alla tricks för det här med första besöket på BB just nu, haha. Ni som har fler barn, hur gjorde ni och hur gick det/upplevde ni det när storasyskonen kom och hälsade på babyn på BB första gången?
baby barn nummer två familj graviditet syskon vecka 38 vänta barn
2 kommentarer
Anonym

också sett/läst många som gör så att de låter syskonet ge en present till babyn! det tycker jag är en superbra idé och får storesyskonet att känna sig speciell och delaktig! =)

Kourtney Yasmine Styles

också sett/läst många som gör så att de låter syskonet ge en present till babyn! det tycker jag är en superbra idé och får storesyskonet att känna sig speciell och delaktig! =)