Den senaste tiden

Vi hade en bra hemmahelg med en hel del glöggmys och stunder då vi gosade ihop oss hela familjen i soffan. Det är sådana korta stunder som jag verkligen kan stanna upp och tänka att herkules vad bra jag har det, och verkligen försöker påminna mig själv om det. I de stunderna får allt annat vänta. Det är så lätt att glömma bort hur bra allt egentligen är när stress och annat (oro för framtiden t.ex.) upptar ens tankar, då är det bra med de där påminnelserna.
 
December har verkligen startat på bästa möjliga sätt, eller egentligen slutade november rätt bra också med bland annat födelsedagslunch på stan för Azra. Det blev några timmar på stan med sushi, skumpa, kaffe och choklad och en massa prat om allt möjligt, verkligen allt möjligt. Det blir inte en tyst stund när vi ses och det är så kul!
 
 
Också i fredags kom Azra hit på glögg och på kvällen kom min gudmor Sussi hit, jag har turen att ha henne här i knutarna. Vi åt laxsmörgåsar och åt pepparkakor och julstjärnor och catchade upp.
 
Också i övrigt har december börjat med flera kompisträffar, bland annat ett glas vin på stan med Andréa i tisdags och champagne och pasta med Maria i onsdags. Det har behövts efter en november månad då jag i princip bara var hemma med pojkarna och inte hann träffa någon, jag åkte knappt hemifrån ens. Jag var hemma med pojkarna, kurerade Alex förkylning, skrev en bokspecial till en tidning (vilket innebar en hel massa romanläsning före det) och sedan skrev jag och läste kurstexter.
 
 
Till julen åker vi upp till Österbotten, så då blir det tvärtom full rulle på det sociala planet. Mina systrar kommer "hem" de också, och vi samlas från alla håll (Köpenhamn, Esbo, Göteborg och Vasa) hos våra föräldrar i Korsholm.
 
 
Fram till dess blir det att fortsätta skriva för min del. Jag har som vanligt deadline på onsdag, och det flyter på riktigt bra nu. Det är en härlig känsla, lite som att vara kär, jag går runt med fjärilar i magen hela tiden (och lite ångest) och halva huvudet är konstant någonstans inne i texten jag håller på med.
 
 
Nu ska jag fixa lunch till mig. Alex sitter och sparkar och jollrar i sittern och har precis vaknat från en kort tupplur – han sover bara korta snuttar under dagen – och sedan ska vi så småningom promenera i väg mot dagis och hämta Adde.
 
Hur ser er måndag ut?
2 kommentarer
sara

Men vilken härlig helg du verkar ha haft, och så skönt att bara slappa och hinna njuta av familjelivet lite. Det är verkligen inte ofta man hinner det :) Hoppas du fått en bra start på veckan :)

sara

Men vilken härlig helg du verkar ha haft, och så skönt att bara slappa och hinna njuta av familjelivet lite. Det är verkligen inte ofta man hinner det :) Hoppas du fått en bra start på veckan :)