4 månader

Hej på er! Tiden springer i väg, och plötsligt har det gått nästan en månad sedan mitt senaste inlägg, vilket inte direkt var planerat. Samtidigt har de senaste nästan två månaderna varit effektiv kurstid för min del, och jag har lyckats fokusera på skrivkursen så fort jag haft tid över. Det har känts jättebra! Den fortsätter till mitten av januari, så lite tid kvar ännu.
 
 
Här hemma växer pojkarna, och särskilt Alex har spurtat i kurvan de senaste två månaderna och tycks bli lika lång som Adde har varit hela tiden. Dessutom har han hunnit bli fyra månader, för en vecka sedan. Bilderna är tagna för två och en halv vecka sedan. Det har varit några jobbiga veckor här när han haft en ihållande förkylning med täppt näsa och hemska hostattacker, men som tur har det börjat bli bättre nu äntligen. Jag skulle behöva sova lite mera ett par nätter snart, så håller tummarna för det ...
 
I övrigt är han en väldigt glad liten typ, nöjd för det mesta, sitter och jollrar utan uppehåll känns det som samt beundrar sin storebror långa stunder och följer med vad han gör. Också Adde blir hela tiden mer och mer intresserad av sin bror och ofta lägger han sig ner bredvid honom på lekmattan och så ligger de där och "pratar" med varandra och gosar. Det är så härligt att se!
 
 
I övrigt märker jag en tydlig skillnad nu med andra barnet, när det gäller månaderna som går. Med Adde hade jag koll på allt som borde börja hända då och då och jag jämförde mycket mer med vad andras barn hade börjat göra vid olika tider och tog stress av det (helt i onödan!). Nu har jag mera känslan av att saker och ting händer när de händer och blir snarare glatt överraskad när jag ser att Alex har börjat göra nya saker. Det är lite hemskt på ett sätt, och jag har tänkt för mig själv att grunden för det där behovet av att hela tiden prestera kanske läggs redan de där första månaderna för oss som är först i syskonskaran.
 
Nu ska jag sätta igång och skriva. Sedan ska vi åka och skänka en hel massa grejer till ett loppis, vi rensade i vårt förråd i går. Jag har ingen stress med julklappsinköp i år heller, förutom åt Wiktor, men Alex behöver inga klappar ännu och Adde har vi redan köpt en stor grej åt. Vi hittade den begagnad på nätet, precis som vi hoppades. I övrigt väljer jag i år att skänka pengar till välgörenhet hellre än att prompt köpa en massa grejer bara för att köpa något – som sedan bara hamnar i en låda i någons förråd bland alltför många andra grejer. Jag känner att vi behöver komma ifrån den här galna köphetsen som vårt samhälle är inne i och inse att det här med att visa kärlek och ge glädje inte handlar om att ge materiella saker. Särskilt när det gäller julen känner jag att det handlar mer om att ge varandra TID.
 
Ha en riktigt finfin dag alla!
3 kommentarer
sarah

fina bilder =)

Emma Engström

Tänk vad fort tiden går! :D

Pauline Hurtig

ja så viktigt att ge varandra tid, lätt att de glöms bort