Volterra

 
I tisdags körde vi till Volterra, en liten häftig stad som ligger ganska högt upp och som består av smala kullerstensgator och gamla stenhus.
 
 
Min syster textade mig när hon såg på Instagram att vi var i stan och berättade att en del av Twilightfilmerna har filmats där, vilket jag kan tänka mig, även om jag inte sett filmerna, för staden känns som gjord för att spela in den typen av filmer i, eller historiska filmer.
 
 
Vi åt lunch på Osteria con vista Fornelli som låg vid kanten av ett stup, alltså stup enligt mig som har extrem höjdskräck haha. Ganska högt upp var det ändå med en ordentlig utsikt, men det började regna och var rätt dimmigt när vi kom fram så vi såg inte så mycket som man antagligen skulle ha gjort annars. Mysigt ställe var det trots det!
 
 
Stället kändes modernt, och de hade lite eget stuk på maträtterna där. Vi åt bruschetta som såg helt annorlunda ut än vad man är van vid (bilden här nedan) och jag åt en god vegetarisk soppa och Wiktor åt lasagne.
 
 
Adde har verkligen orkat bra med en hel del tid i bilen den här veckan, mycket sittande i vagn och så sittande på restaurang. Vi har insett att två rätter blir lagom lång tid på matställena för hans del, han äter och tittar sig omkring och ibland har vi fått vara kreativa med underhållningen, som här när han upptäckte att låset till vagnen är intressant (egentligen ett cykellås), så det har hängt med på alla restauranger sedan den här. Det har lett till att andra gäster kollat lite extra på oss också, hehe (vad sjutton leker den där pojken med?).
 
Jag började tänka på prins Nicolas som det blev en hel del skriverier i tidningarna om när han hade med sig en eltandborste som leksak till ett av de kungliga dopen (om jag minns rätt). Jag tyckte själv då att det var märkligt men jag tycker inte det nu längre, haha, vad är den underligaste "leksaken" som era barn har/haft med sig?
 
 
Volterra är en stad som definitivt är värd att besöka. Det tar heller inte lång tid att gå igenom den så den är ett bra stopp på vägen.
0 kommentarer