När energin inte riktigt finns där

Den här veckan flyter ihop till en enda klump känns det som, får påminna mig om att det är torsdag, det är torsdag. Jag och Adde är hemma och planterar mer blommor i krukor på terrassen och så har jag uppdaterat en del av grönväxterna här hemma. I kväll ska jag i väg och äta mat med en kompis, så det ser jag fram emot!
 
 
Energin har inte riktigt varit på topp den här veckan, är ovanligt trött, så jag fokuserar på de saker jag känner att jag verkligen måste göra och på att göra saker som ger mig energi: läsa, titta på blommorna (nu låter jag som Ferdinand under korkeken), titta på bra tv-serier med Wiktor (Ordeal by Innocence och Then there were none) och krama Adde lite extra.
 
Det piggade upp när Wiktor i tisdags på kvällen kom hem med en stor bukett rosor och dessutom hade varit och handlat ingredienser till en av våra gemensamma favoriträtter, räkpaj, som han ställde sig i köket och fixade. Det blev lyxkväll mitt i veckan!
 
 (Två av de nya grönväxterna står på skänken under trappan.)
 
Energi kommer och går, det bästa man kan göra (åtminstone jag) är att acceptera det som ett av livets faktum, och ta det som det är. De dagar eller veckor när energin är lägre är det bättre att fokusera på det absolut viktigaste och fixa undan det och sedan vara noga med att få in sådant i dagarna som fyller på energin. Om man tänker att man just de energilösa dagarna eller veckorna ska beta av sin långa att göra-lista så tror jag man lätt sätter krokben för sig själv, målen blir orealistiska just då och det leder till att man blir besviken på sig själv när det egentligen inte handlar om att man är dålig utan bara har en period med mindre ork och energi.
 
Energin kommer ju tillbaka snart, om man bara tillåter den och inte kör på och bränner slut på sig själv i farten, så de där långa listorna och stora planerna kan man fokusera på mera när man känner sig som sig själv igen energimässigt, tills dess är det bättre att ta små steg framåt och försöka vara nöjd med det.
 
Nu ska vi strax gå ut och gå en sväng, det blir knappast någon lång promenad, men jag vet att redan en kort promenad kommer att friska upp, det är alltid bättre göra lite än ingenting. Sedan när man väl är igång orkar man ofta ändå lite mer än man kanske trodde innan, och det gör lätt en mer energisk bara den känslan!
1 kommentar
Mirre Sweetwords

Så fint av honom och finfina rosor