Lucca

(Sparktraktorn på hotellet uppskattades.)
 
Hej på er! Nätet har krånglat en del så jag har inte lyckats ladda upp bilder, vi sitter i bilen nu på väg mot Volterra och senare i kväll regionen Chianti där vi ska sova två nätter. 
 
I går hade vi sämre väder, det regnade med en del uppehåll så vi for till ett akvarium på förmiddagen när vädretvar som sämst. Sedan körde vi till staden Lucca.
 
 
År 2010 när jag och Wiktor interrailade en månad i Europa besökte vi Pisa men inte Lucca, och som stad skulle jag rekommendera Lucca hellre än Pisa där vi båda tyckte att det inte finns mycket mer än det lutande tornet (som i och för sig är värt att se).
 
 
Lucca är en riktigt mysig och typisk italiensk stad, åtminstone den gamla delen som vi besökte i går. Trånga kullerstensgator och gamla hus, tummen upp!
 
Adde vill helst promenera själv så det gäller att hänga med. Så fort vi rör oss på ett ställe som inte är till för biltrafik får han komma ur vagnen och gå själv. Han jagar efter duvor, vinkar och ropar "hallå" åt alla han ser.
 
 
Vi tillbringade ett par timmar i stan innan det började regna rejält igen och humöret sjönk på oss alla tre, först hjälpte det med cappuccino och bakelse på café, men när det började bli sent så kände vi att det var dags att avsluta dagen och regnpromenaden och åka tillbaka mot San Vincenzo där vi bott tre nätter.
 
 
Vi tog en väg genom en del av bergen och landskap som kändes typiskt för Toscana: gröna fält, en massa kullar, byar uppe på kullar och just nu blommar rapsfälten här också. Jättevackert, och ett bra sätt att utnyttja tiden när det regnar och man inte orkar vara ute så långa stunder.
0 kommentarer