Detoxfika

 
Veckan har börjat bra, med skrivande på förmiddagen och sedan fika här hemma med bästa Azra. Jag kör en detox light nu efter resan, för även om jag gillar italiensk mat så mår min kropp inget vidare av att äta pasta och pizza och pasta och pizza. Sedan har ju italienarna (som många andra) mycket socker i allt också, halva frukostbuffén var en kakbuffé på alla tre hotellen. Det var mumsigt värre, men nu känner jag att jag vill ha lätt och nyttig mat igen.
 
 
Därför har det blivit en hel del god sallad både i går och i dag till lunch och middag och så fixade jag smoothies och rawbollar (se Instastory) till dagens fika i stället för de vanliga kakorna och bullarna. Vi åt liiite choklad också som Azra hade med. Lite balans måste det ju vara mellan nyttigt och onyttigt, hehe. Rawbollarna blev jättegoda, tror jag ska göra flera varianter att ha i kylen som mellanmål till både mig och Adde.
 
 
Medan jag och Azra fikade satt Adde ute på terrassen och grävde med sin grävmaskin i mina blomkrukor. Dahliorna har fortfarande inte kommit upp (gissar de sätter igång nu när även nätterna börjar bli varmare) så jag brukar inte ha något emot att han leker där och pysslar i dem på sitt sätt, så länge han inte gräver med en spade rakt ner i knölarna. Han satt över en timme och lekte där för sig själv. Sedan joinade vi honom på terrassen och då satt han en god stund till, så jag tror vi kommer att skaffa någon sorts trälåda med sand att ha ute på altanen (vi har en inglasad terrass och en altan en trappa ner) som en minisandlåda åt honom. Det finns en gemensam sandlåda på lekplatsen här, men om vi också har en mindre variant på altanen så kan ju jag pyssla på i trädgården medan Adde sitter där och gräver. Så det blir nog att fixa en sådan så fort som möjligt!
1 kommentar
Mirre Sweetwords

Så härligt. Du knack knack har du glömt min blogg ;)