Blommor i krukor

 
Ett första steg mot riktig vår och kanske också sommar är när man kan börja plantera blommor ute i krukor. I söndags handlade jag en hel del rosa nejlikor, blåa pärlhyacinter och vita penséer som jag planterade i olika krukor. På den inglasade terrassen står nu en stor kruka med nejlikor, pärlhyacinter och vita penséer.
 
 
På trappan ner till altanen där ute står en kruka med vita penséer och nejlikor samt två krukor med en rosa nejlikplanta i vardera. Vi har en hel del utrymme att fylla på uteplatserna: en inglasad terrass (eller veranda, osäker på vad vi ska kalla den), en altan en trappa nedanför den och så en inglasad balkong ovanför den inglasade terrassen.
 
Det ryms inte så mycket mer i rabatten, så jag har inga större planer för den i år (annat än njuta av den), kanske fylla ut med två klätterrosor till för att få riktigt blommande spaljéer, så i stället fokuserar jag mer på uteplatserna i år. Vi kommer att vara hemma betydligt mer den här sommaren än förra, eftersom babyn är beräknad till sista juli, så jag ska fylla krukor med både blommor och annat på alla uteplatserna. Sedan har jag också tänkt spika ihop en planteringsbänk ute på altanen mot den bakre väggen. Ser fram emot att kunna sätta igång med allt!
 
 
Vid ytterdörren har jag fyllt de två krukorna som står där med vita penséer och nejlikor och så en storbladig murgröna. Krukan som står på den inglasade terrassen står som den är också över natten, men krukorna som är ute lyfter jag in till natten tills vidare. De har visserligen inte lovat några minusgrader nattetid nu under lång tid framöver, men jag vågar ändå inte riktigt lita på att nejlikorna och murgrönorna klarar sig, jag tar hellre det säkra före det osäkra. Så tills nätterna blir snäppet varmare är det en del lyftande hit och dit av krukor på kvällar och morgnar, men det är det värt.
 
I dag står skrivande på schemat, och så en sväng till labbet för blodprov för att kolla mina värden på grund av så mycket huvudvärk på sistone, mer än vanligt, och sedan kommer min bror hit på besök! Han har med sig våra katter som varit hos mina föräldrar sedan påsken. Ska bli kul att få hem dem och att få hit brorsan en sväng! Hur ser er dag ut?
2 kommentarer
Angelica Wåhlin

Tycker att det är så tråkigt att vi just nu inte har egen uteplats eller balkong, eftersom jag inte får plantera något ..

Mirre Sweetwords

Men oh så fint