Livet blir vad man väljer att lägga fokus på

Vi är hemma och 1-årskontrollen är avklarad, och den gick bra. Det visade sig att vi har fått en ny hälsovårdare som det kändes väldigt bra med. Hittills det här året har vi inte haft någon egen hälsovårdare, utan det har bytt varje gång. Hon var nöjd med allt, så nu är vi redo att fira 1-årsdagen på fredag.
Jag är väldigt glad och tacksam för det här första året, jag känner inte igen alla skräckhistorier som folk drog för både mig och Wiktor under graviditeten. Vi har kanske haft turen att ha ett väldigt "lätt" barn – han har sovit och ätit bra hela tiden, vilket jag är otroligt glad för. Men sedan känner jag att folk ofta har en tendens att fokusera på det dåliga, ta upp det negativa när det gäller barn och bebisar. Det är väldigt stort fokus på det jobbiga, som jag själv åtminstone upplever har varit en väldigt liten del av vårt liv med barn hittills.
Livet, oberoende om man har barn eller inte, går ju upp och ner och det kommer sämre dagar och det kommer helt fantastiska dagar och så är det något mellanting där emellan. Känslan som sedan blir den dominerande tror jag handlar om inställning och om vad man väljer att fokusera på. En dag kan ha varit jättebra, men haft en jobbigare timme. Om man sedan ser det som en bra eller dålig dag handlar om vad man sedan på kvällen väljer att fokusera på: den jobbiga timmen eller de bra övriga timmarna. Inget är någonsin perfekt, eller en dans på rosor, men livet kan vara förbaskat bra ändå – om man väljer att koncentrera sig på de fina stunderna och minnas dem, och ta det andra som det kommer och bara se det som en del av livet.
0 kommentarer