Födelsedagspresenter

I dag har jag paketerat in Addes presenter, så fixet inför i morgon och lördagens kaffebjudning fortsätter. Det är inga stora grejer, men lite varje dag så att det inte blir någon sista-minuten-stress sedan i helgen när vi också har Addes 1-årsfotografering. Listor är min bästa vän, när jag förbereder saker brukar jag skriva veckolistor med ett par att-göra-saker varje dag, då slipper jag också känslan av att vara osäker på om jag faktiskt har gjort allt jag borde. Då har jag koll.
Fem paket till en 1-åring verkar som ganska många, men vi har köpt extremt få grejer till Adde (förutom när det gäller böcker) – både innan han föddes och sedan han föddes – och de flesta av hans leksaker nu, förutom böckerna och bilarna som han nyligen fått som presenter av andra, är babyleksaker som han hade redan när han föddes (skallror t.ex.). Flera av dem är köpta som begagnade också. Vi köpte inga julklappar åt honom, och som doppresent gjorde vi en fotobok av bilder som en fotograf kom och fotade under dopfesten. Så nu var både jag och Wiktor överens om att han behöver leksaker som är mer utmanande, och då blev det fem saker. Antagligen blir det färre till jul.
Vi tycker båda att presenter är något som hör födelsedagar och julafton till, inte så där annars bara. När de är så här små och utvecklingen går snabbt framåt är det så klart svårt att hålla det helt och hållet, men det är ändå vår huvudprincip. Hela den här konsumtionshetsen kring barn gör mig rent ut sagt äcklad, så om vi köper något till Adde är det genomtänkt. Varken jag eller Wiktor gillar att shoppa, vi lägger hellre pengarna på annat – det är t.ex. roligare att se pengar växa i fonder än att spendera dem på en massa onödigt, då har man också förhoppningsvis att ta av den dagen man verkligen vill ha något, som en resa eller nytt boende. Så när vi köper något har vi oftast först stått i butiken och funderat fram och tillbaka, det blir extremt sällan några spontanköp.
Det ska bli kul att se Addes min i morgon när vi kommer och väcker honom med presenterna! Det är Duplo och ett par träleksaker, bland annat pusslet och båten på bilden.
 
0 kommentarer