En glimt från sovrummet

Det slog mig att jag fortfarande inte visat bilderna jag tog i augusti av vårt sovrum, eller en del av vårt sovrum. Vi for till Kroatien dagen därpå och då glömdes bilderna bort, så nu tänkte jag visa glimtar från ett av de rum som fått vänta längst på att få någon inredning över huvud taget här hemma. 
Jag fotade bilderna just som koriandern hade börjat blomma ute i rabatten – den del där jag hade kryddor i somras. Så jag passade på och tog in en bukett av den. Vasen är ett loppisfynd, en gammal klassiker från Iittala (tror jag?).
Sängen är gammal, vi har haft den i flera år och den var den billigaste modellen som IKEA hade på den tiden, eller näst billigast kanske, av serien ASPELUND som tyvärr inte tillverkas längre. Vi har haft beslutsångest över om vi ska behålla sängen eller byta ut den, men sedan bestämde vi oss för att behålla den och så har vi utgått från den när vi börjat lägga till fler detaljer i rummet. Lamporna på nattduksborden är också gamla vid det här laget, och de är från Clas Ohlson. Sängkläderna är från Hemtex, jag tror att de har dem i lager fortfarande. Just de här har vi haft i ett par år redan.
Det nya som genast gav en mer mysig känsla, och som fick Wiktor att säga "det känns som att vi sover på hotell" (och jag höll med honom), var gardinerna som är från IKEA (tror de heter VILBORG om jag inte minns fel). Vi bor ju väldigt nära IKEA så det blir lätt att allt vi köper i inredningsväg är därifrån. Först tänker vi: "Nej, nu måste vi skaffa något från någon annan butik också!" Men sedan tycker vi ändå att det är så lätt att åka dit och hämta hem, pröva om det passar, så det blir nästan alltid det i alla fall. Så ja, ni gissar rätt, nattduksborden som också är nya är också från IKEA.Vårt sovrum är ganska smalt och dörren öppnas inåt, så vi var tvungna att välja riktigt små nattduksbord och de här från IKEA var de enda vi hittade som funkade storleksmässigt. De heter KULLEN.
Nu ska vi bara försöka hitta något att sätta på väggarna här också, ni vet det som *host* är min starka sida, haha. Jag vet inte varför det ska innebära en sådan ångest genast man ska spika upp saker på väggarna. Bara för att det blir märken i väggarna så känns det som ett så stort beslut det här med vad man väljer att sätta upp där. Wiktor har samma ångest, så det gör ju inte saken bättre, men till jul – då kanske vi har hittat något som vi gillar så pass mycket att det åkt upp på väggen.
1 kommentar
Rebecca Adnell

Ser supermysigt ut!

Svar: Tack! :D
Evelina Wilson