Adde 1 år!

I dag är det Addes 1-årsdag, hurra! Vi väckte honom med sång och sedan fick han öppna paket nere i vardagsrummet. Noaks ark i trä blev genast favoriten, den som syntes på bild i det här inlägget.
Jag steg upp tidigt med tanken att hinna steka pannkakor till frukost, det gick så där, haha. Jag som vanligtvis är rätt bra på att göra pannkakor, men inte i dag. Det blev mest en hög som vi fick gräva fram några bitar ur, haha. Tror att problemet var att jag började steka innan jag ens druckit kaffe, för först läste jag fel – och hade inte tankarna med mig heller – för jag läste 6 dl mjöl i stället för mjölk och började blanda 6 dl mjöl med 3 ägg ... sedan stod jag där och stirrade på smeten och tänkte: "Men, vänta nu – ska det inte vara mjölk i smeten också?" Gaah, haha. Då slog det mig, och så fick jag göra om. Den andra smeten ska jag göra till en kaka i stället.
Adde var i alla fall väldigt nöjd med sin sockerfria lilla pannkaka med sockerfri grädde på. Slurp, och så hade han ätit upp den. Wiktor for lite senare till jobbet också så att han hann vara med och äta frukost med oss och fira lite, vilket var särskilt kul.
Nu bakar jag grunden till tårtan inför morgondagens kaffebjudning, pyntar det sista och i kväll kommer min mamma hit, så det är en rolig dag vi har på gång!
Hur ser er fredag ut?
0 kommentarer

Pusselbiten som gör bilden komplett

(Från i kväll när jag, Adde och Stanley kramades i soffan. Stanley var den som var minst road av att gosa.)
Det har varit en bra dag, vimplarna hänger i taket och presenterna är inpaketerade och klara. Det känns märkligt att tänka tillbaka och fundera hur den här kvällen för ett år sedan var, aningen annorlunda. Vi for in på igångsättning på morgonen den 28.9 och så föddes ju Adde dagen efter med akut kejsarsnitt, exakt två veckor efter beräknat datum.
Jag minns en gång ett par månader innan förlossningen när jag var orolig över hur jag skulle klara det, att vara förälder, på grund av alla skräckhistorier man hela tiden blev matad med, och en barnmorska sa till mig att jag och Wiktor inte alls kommer att mista vårt liv, såsom folk hela tiden menade, utan vi får något till. En pusselbit till i livet. Och så är det, livet har ändrats på flera sätt, men väldigt långt har vi fortsatt leva vårt liv som förr – med en till person med i bilden och vissa finjusteringar så klart. Det blir vad man gör det till. Jag har hela tiden tänkt att jag aldrig vill att Adde ska känna att han tog något ifrån mig/oss, utan han ska känna att livet blev ännu bättre när han kom. Och det är helt upp till mig själv hur jag och hur han kommer att känna på den punkten.
Nu nattar Wiktor Adde och sedan ska vi fixa en snabb middag och catcha upp om dagen som gått. Ha en finfin kväll alla!
1 kommentar

Födelsedagspresenter

I dag har jag paketerat in Addes presenter, så fixet inför i morgon och lördagens kaffebjudning fortsätter. Det är inga stora grejer, men lite varje dag så att det inte blir någon sista-minuten-stress sedan i helgen när vi också har Addes 1-årsfotografering. Listor är min bästa vän, när jag förbereder saker brukar jag skriva veckolistor med ett par att-göra-saker varje dag, då slipper jag också känslan av att vara osäker på om jag faktiskt har gjort allt jag borde. Då har jag koll.
Fem paket till en 1-åring verkar som ganska många, men vi har köpt extremt få grejer till Adde (förutom när det gäller böcker) – både innan han föddes och sedan han föddes – och de flesta av hans leksaker nu, förutom böckerna och bilarna som han nyligen fått som presenter av andra, är babyleksaker som han hade redan när han föddes (skallror t.ex.). Flera av dem är köpta som begagnade också. Vi köpte inga julklappar åt honom, och som doppresent gjorde vi en fotobok av bilder som en fotograf kom och fotade under dopfesten. Så nu var både jag och Wiktor överens om att han behöver leksaker som är mer utmanande, och då blev det fem saker. Antagligen blir det färre till jul.
Vi tycker båda att presenter är något som hör födelsedagar och julafton till, inte så där annars bara. När de är så här små och utvecklingen går snabbt framåt är det så klart svårt att hålla det helt och hållet, men det är ändå vår huvudprincip. Hela den här konsumtionshetsen kring barn gör mig rent ut sagt äcklad, så om vi köper något till Adde är det genomtänkt. Varken jag eller Wiktor gillar att shoppa, vi lägger hellre pengarna på annat – det är t.ex. roligare att se pengar växa i fonder än att spendera dem på en massa onödigt, då har man också förhoppningsvis att ta av den dagen man verkligen vill ha något, som en resa eller nytt boende. Så när vi köper något har vi oftast först stått i butiken och funderat fram och tillbaka, det blir extremt sällan några spontanköp.
Det ska bli kul att se Addes min i morgon när vi kommer och väcker honom med presenterna! Det är Duplo och ett par träleksaker, bland annat pusslet och båten på bilden.
 
0 kommentarer