Ta dig själv på allvar

Skrivarseminariet var verkligen bra, och lyxigt att vara en så liten grupp också – vi var bara sex stycken skribenter. Dagen leddes av författaren Mia Franck, och så fick vi besök under dagen av representanter från dels Schildts & Söderströms förlag, dels Förlaget. Det var intressant att få lyssna till dem också. Förutom det fick vi en hel massa god mat under dagen, vilket var en extra bonus.
Vi höll på från klockan 9 till 17, och efter det träffade jag Wiktor och Adde i Kampen. Wiktor var hemma hela dagen med Adde. Jag tog sedan hem Adde, och Wiktor gick i väg och träffade ett par kompisar som ett tidigt födelsedagsfirande, för han fyller på söndag. Det var så kul att komma hem och gosa med Adde efter en hel dag borta!
Dagen gav verkligen inspiration och pepp vidare, och jag är åter en gång glad att jag vågade skicka in mitt bidrag till Solveig von Schoultz-tävlingen, annars hade jag gått miste om den här dagen. En av sakerna som kom fram under dagen var att skapa en rutin för sitt skrivande (och jag tror det gäller för det mesta man vill ha gjort). Man behöver inte skriva varje dag, men man behöver bestämma en tid och en plats för det. Min plats är ofta sängen eller soffan eller skrivbordet här hemma, och jag skriver varje dag – när Adde sover tupplurer på dagen och på kvällen när Wiktor är hemma och tar hand om Adde och nattningen och så vidare.
En annan grej som jag tar med mig från dagen är att ta sitt skrivande på allvar. Det tror jag också att gäller för allt det som man vill få gjort i sitt liv. Det spelar ingen roll vad det är, men ta det på allvar. Förminska inte din dröm, dina mål eller det du vill få ut av livet – förminska inte dig själv! Utan ta det på allvar, ta DIG på allvar, för du har betydelse och du KAN. Och vad du än vill uppnå här i livet så är det värdefullt så länge det är något som ger ditt liv mening, eller är viktigt för dig. Våga stå för det!
Jag har de senaste månaderna börjat ta mitt skrivande på allvar, jag har bestämt mig för att prioritera skrivandet – äntligen. Vad det blir av det vet jag inte ännu, men det spelar inte så stor roll i nuläget för när allt kommer omkring gör jag det i förstahand för mig själv, för att det får mig att må bra och för att det ger mitt liv mening.
Så nu kör vi vidare, ha en riktigt fin start på helgen!
inspiration pepp
3 kommentarer
Madeliene

Du är så himla fin! <3

Carro

Vilken spännande och givande dag och så skönt att komma hem och få gosa efter en lång dag hemifrån 💕

Felicia

ser så fint ut :D