Spöken här hemma?

(Spökkvinnan är från filmen The Woman in Black: Angel of Death. Tyvärr är det inte en film som är värd att se om man vill bli skrämd.)
Hej på er! I dag är det regnigt värre – ännu en dag – här. Jag skriver på och om en stund ska vi åka till Addes farmor en sväng på mat. Natten till i går sov jag ingenting, så jag var en aning seg, som tur hade jag brunchen då att se fram emot. Är glad att jag sovit i natt i alla fall, har mer energi till att skriva och jobba på här hemma.
Orsaken till sömnbristen? Det är så knäppt, för det har hänt ett par grejer den senaste tiden som jag haft svårt att riktigt förklara. En skåpdörr som till synes öppnats av sig själv, elpianot som börjat spela demolåten av sig själv, ena dagen hördes ljud mot sovrumsdörren som tydde på att någon av katterna blivit instängd där och försökte ta sig ut, men när jag öppnade dörren fanns ingen av katterna där. När jag skämtat om spöken åt Wiktor har jag lagt till att det inte kan vara något sådant för vi bor i ett helt nytt hus. Då har hans svar varit: "Ja, men marken som vår lägenhet står på har ju hört till den där gamla bondgården där uppe på kullen."
Så i fredags när jag satt och jobbade började plötsligt Addes speldosa spela av sig själv. Den finns i toaletten intill hallen eftersom Adde brukar sitta och knappa på den när vi kör potträning. Jag tänkte inte desto mer på det först, men en stund senare satte den i gång igen och då gick jag och kollade och hittade ingen orsak till att den börjat spela, skakade den och så vidare för att få den att spela utan att jag tryckte på någon av knapparna. Sedan på kvällen när Addes farmor var här började den spela igen, precis som de två tidigare gångerna spelade den bara en snabb trudelutt. Vi blev båda lite konfunderade, men jag tänkte inte så mycket mer på det. Det är konstigt, för även om jag är otroligt mörkrädd, men älskar skräckfilmer och spökhistorier och skriver spökhistorier och skräck själv när jag skriver, så var min tanke mest bara: "Okej, det är lite märkligt, men det finns säkert en naturlig orsak."
Så natten till i går ... då vaknade jag av att den där jäkla speldosan spelade där nere på toaletten. Ni vet ett sådant där metalliskt plingeliplongande ljud. Och inte bara en trudelutt som är det vanliga utan om och om igen höll den på. Då tyckte jag det var kusligt, haha. Jag väckte Wiktor också, men han brydde sig inte desto mera utan somnade genast om. Jag låg vaken ganska länge och den där dosan spelade och spelade och spelade, och den höll fortfarande på när jag äntligen lyckades somna om.
I går tog vi ut batteriet ur dosan och gömde undan den, så i natt var det lugnt igen och inget annat konstigt har hänt, men om den där dosan börjar spela någon natt nu utan batterier så då vet jag inte riktigt vad jag ska tänka ...
På tal om märkliga saker så är det alltid kul att höra andra berätta om kusliga upplevelser de haft, så har någon av er upplevt något sådant, något riktigt kusligt? Berätta gärna!
2 kommentarer
Mirre Sweetwords

Men hehe vad läskigt, men är säkert bara något som får den starta igång, men man skenar ju lätt iväg i tankarna

Svar: Jo, så är det! Och nu när dosan inte har några batterier har den inte spelat så håller tummarna, haha :D
Evelina Wilson

Meg

Men åh jisses vad läskigt! men samtidigt spännande hehe. Hoppas att du får det lite lugnare där hemma nu när du tagit ur batterierna, om inte.... spring!

Svar: Haha, jeps det blir verkligen att springa om det börjar spela nu igen! XD
Evelina Wilson