Rimfrost i trädgården

Jag gjorde det igen. Rusade ut i trädgården, i pyjamasbyxor och med håret spretande åt alla håll på grund av gårdagens hårspray och ställde mig i morgonkylan med vissnande blommor upp till midjan och började fota. Den här gången hade jag åtminstone en jacka och stövlar på mig – inte bara strumpfota och t-shirt – någon måtta på galenskaperna får det ju vara, haha. Åter igen hoppas jag att grannarna inte såg mig, haha. Det är som det är i så fall, de får sitta där och smutta på sitt morgonkaffe och tänka att nu är den där excentriska (för det låter bättre än "galna" så jag hoppas de tänker "excentriska" i stället) kvinnan på gång igen där bland sina blommor.
Men jag kunde inte låta bli när jag såg att det började ljusna ute och det blev alldeles drömmigt med dimslöjor och rimfrost utanför fönstret. Sååå vackert!
Så det här är väl definitivt att krama ur det sista av trädgården för den här säsongen, njuta en liten stund till av de få blommor som fortfarande kämpar på, men som kommer att vissna de också nu när det blir kallare och kallare om nätterna. Det som i alla fall är härligt med en trädgård är att alla tider på året bjuder på något vackert att se på, vare sig det gäller de första vårblommorna efter att man gått och längtat en hel lång vinter, eller när blommorna täckta av rimfrost sent på hösten nickar och säger tack och adjö.
 
I dag blir det för övrigt vanligt program med skrivande, promenad (solen stiger högre och högre utanför fönstret nu så det ser lovande ut med promenadvädret) och så en sväng till butiken för att handla inför helgen. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu för några helgplaner, men jag är sugen på räkor så kanske blir något sådant i matväg. Vad ska ni hitta på?
blommor höst höstmys livet trädgård trädgårdstankar
7 kommentarer
Sara Ekman

så vackert!!

Svar: Tack! :D
Evelina Wilson

Ida

Så vackert! Underbart med frostbitna morgnar :-)

Svar: Det är det verkligen! Tack! :D
Evelina Wilson

Malin

Jättefina bilder du har på bloggen. 😊

Tack! Jag håller med dig. Det har blivit enklare att veta vad man önskar sig i julklapp/ födelsedagspresent när man har blivit mamma. Man unnar sig inte på samma sätt längre. Jag vet till och med vad jag önskar mig i födelsedagspresent av min sambo. Det är inte ofta det händer. 😊

Jag tycker det är så svårt med skor. Införskaffa mig ett par pumps? Kan man ha svart kjol på ett dop? Färgglada färger vill jag ha. En svår nöt att knäcka det där med mode vad man ska ha på sig vid speciella tillfällen. Eller vad tycker du?

Ida Lindborg ♡

Så fina bilder!

Svar: Tack! :D
Evelina Wilson

Yasmine

Åååh jag bara älskar rimfrost! Riktigt fina bilder! :)
Lite fest ikväll och sedan plugg hela helgen och veckan...!

Svar: Ja, det är så fint med rimfrost! Tack! :D Och hoppas du hade en bra fest!
Evelina Wilson

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Så vackert med frost! :)

Svar: Ja, verkligen! :D
Evelina Wilson

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Wow så vackert! :D

Svar: Tack snälla! :D
Evelina Wilson