Hur dagarna ser ut

I dag känner jag mig ovanligt taggad inför veckan, jag ska hinna med en hel del och det känns bra. Våra dagar så där annars har ännu mer flytande rutiner nu sedan Adde blivit lite äldre, mattiderna håller vi fast vid så långt det går, men jag tar ingen stress över om de växlar lite. Jag tycker det finns tillräckligt mycket annat som man kan stressa över – som förälder och allmänt i livet, så att haka upp livet och dagsrytmen på sådant som minutiöst exakta mat- och sovtider är inget som jag vill göra.
En sak som jag är glad över är att jag aldrig har svårt att sysselsätta mig. Jag har aldrig känt att jag varit tvungen att sitta hemma och rulla tummarna vid sidan om föräldrarollen sedan jag blev mammaledig. I stället har jag sett tiden som en möjlighet att ta tag i de projekt som jag prioriterat bort tidigare i livet, en möjlighet att ta tag i dem den stund som Adde sover om dagarna och på kvällarna när jag har mer energi än när jag jobbade och kunde komma hem väldigt sent om kvällarna. Jag har alltid varit sådan, har aldrig behövt ordnade aktiviteter eller behövt åka hemifrån för att hitta på saker att göra, och det ser jag som en styrka.
Min dag börjar ofta 6:30 då väckarklockan ringer och jag drar mig några minuter innan jag går upp. Jag laddar upp med kaffe och sedan fixar jag ofta blogg- och Instagramrelaterade saker som att redigera bilder och planera inlägg. Det är sådant som går lätt även om hjärnan inte riktigt hunnit komma i gång. Ungefär en timme senare, eller kring klockan 8 tar jag upp Adde och så äter vi gröt ihop – ungefär samtidigt åkter Wiktor i väg till jobbet. På förmiddagen leker Adde och jag fixar undan saker här hemma, vi kollar i böcker, pottränar osv. Sedan runt klockan 11 eller strax innan brukar Adde somna. Han sover oftast bara en gång om dagen nu, och medan han sover skriver jag så mycket jag hinner. När han sedan vaknar äter vi lunch och sedan brukar vi ofta gå ut och gå (om vi inte har en träff inbokad med någon av mina kompisar), ta en sväng via bibban och hämta fler böcker till oss båda, äta mellanmål, gå via någon av lekparkerna här och sedan leka mera här hemma.
Jag är ingen mamma som sitter och leker långa stunder på golvet, jag har alltid tagit för givet att Adde kan leka själv, och jag tror att det vi tror att våra barn klarar av det lär de sig också. Jag tror också att det ligger i var och ens natur att försöka undvika att ha tråkigt och försöka hitta på saker att göra. Barn är ju intresserade av det som finns runtomkring dem så då blir ju det där med att hitta på lekar och att undersöka saker ännu mer naturligt för dem, och jag har hela tiden känt att jag vill uppmuntra Adde att göra det på egen hand också. Sedan är jag i stället den som kan sitta med honom i famnen och läsa en bok, busa med honom tills han kiknar av skratt och krama och krama och krama honom många, många gånger om dagen. Jag känner att jag blir mer och mer säker i min roll som förälder, jag har börjat hitta fram till hurdan förälder jag är och det känns jättebra.
 
 
Gillar du min blogg? Då blir jag jätteglad om du nominerar mig till Blogg.se-priset HÄR!
2 kommentarer
Petra

Så mysigt 💞Och nej barn behöver inte bli roade hela tiden ,har aldrig varit förtjust att ligga på golv med mina o lekt ,då läser jag hellre en bok eller leker utomhus 💞Kram

Svar: Skönt att höra att jag inte är den enda som inte gillar att vara med på golvet, utan hellre göra annat med barnen! :) Kram!
Evelina Wilson

Gabriella

Åh så mysigt att ta del av din dag!!