Att fira delmål

Vi har en riktig fixardag här hemma i dag, lägenheten är ett enda kaos av hylldelar och tomma kartonger. Adde kryper runt och kollar och Wiktor bygger ihop tv-hyllan och jag hjälper till.
I går firade vi mitt delmål med ost och (ekologisk) skumpa. Jag tycker det är viktigt att fira delmål, särskilt de som är lite större. Vi växer upp med att hela tiden tänka att "det där var väl inget" varje gång vi klarar av något, men för att komma vidare, orka hela vägen fram till ett större mål man har så måste man klappa sig på axeln och bekräfta för sig själv när man gör något bra. Det är sällan någon annan gör det, och det är inte heller väsentligt i sammanhanget, utan det viktigaste är att man bekräftar det för sig själv.
Så i går nådde jag, eller jag har till och med överträffat vad jag trodde jag skulle hinna få gjort på den här tiden, för på 1,5 månad har jag fått ihop 100 sidor text, 40 000 ord. Delmålet var 100 sidor, men jag trodde från början det skulle ta längre tid för mig att nå det. Alla 100 sidor är inte bra, där finns flera som jag säkert kommer att tänka "men herkules, hur kunde jag någonsin skriva något sådant här" och sedan kasta dem, men det spelar ingen roll. Det som är viktigt är att jag är på gång, på allvar, med något som jag tror kommer att bli bra efter att i flera år, mer än 10 år, bara hittat på ursäkter för att inte göra något åt det, prioriterat bort det och haft för lågt självförtroende för att någonsin ens tillåta mig själv att på allvar sätta igång.
Så det är kanske det jag firar mest, att jag är på gång, att jag struntar i vad någon annan tycker och tänker – det enda som nu betyder något för mig är att JAG känner att jag är på väg. Och jag hoppas att du också tar tag i det som du går runt och prioriterar bort just nu för att du tror att du inte kan, tro mig DU KAN, så vad väntar du på? Sluta tänk, bara sätt igång! <3
 
 
Gillar du min blogg? Då blir jag jätteglad om du nominerar mig till Blogg.se-priset HÄR!
3 kommentarer
Ninas corner

Helt rätt! Jag tror det är superviktigt att vi har delmål oavsett vad vi gör. Det blir alldeles för abstrakt att tänka "jag ska skriva en bok". Men att, som du, fira de första hundra sidorna gör att det blir överkomligt och får känslan av att verkligen kunna det här! Heja dig! Kämpa på!

Svar: Exakt! Tack ska du ha! Ha en riktigt fin vecka! <3
Evelina Wilson

Yasmine

Att fira delmål har blivit en stor del av mitt liv sedan jag blev student! Men jag vill även fortsätta med det efter att studietiden är över.

Och tack för peppen. Precis vad jag behövde läsa just nu. Bara att sätta igång att förverkliga alla drömmar! :)

Svar: Vad kul att du uppskattar inlägget, och roligt att höra att du också firar delmål! Lycka till med allt, det kommer att bli bra! <3
Evelina Wilson

Hanna

Vad häftigt! Grattis och lycka till framöver! 😊

Svar: Tack snälla! :D
Evelina Wilson