Uppfriskande kväll efter effektiv dag

Vilket härligt väder vi har haft i dag! Sol från blå himmel! Samtidigt märker man att dagarna verkligen är kortare nu, särskilt efter helgen när vi bytte till vintertid. Mörkret kommer på väldigt snabbt nu på kvällarna. Jag tog med mig Adde ut på en springpromenad klockan 16, och när vi kom hem en timme senare var det kolsvart ute.
Men vi hann se vackra vyer och solnedgången. Det är kvällar som dessa som jag verkligen är glad över att bo där vi bor! Det var folktomt och lugnt längs promenadvägen också, så vi fick njuta lite extra av eftermiddagen. Och så tittade vi efter flygplan, Adde älskar att se flygplanen flyga över oss och jag går in för det lika mycket, pekar och ropar: "Adde, Adde, titta där, ett flyyygplan!" Tur att det inte var så många andra som var ute i dag, de hade antagligen trott att jag aldrig sett några flygplan tidigare, haha.
Det har varit en dag när allt verkligen bara rullat på. Jag har två texter som jag jobbar på för en tidning: ett bokspecial och ett matspecial, och jag försöker som bäst läsa ut den sista boken som jag ska ha med i bokspecialet. Sedan passade jag på och bakade frallor till matspecialet eftersom det var så bra ljus inomhus i dag att fota i, tack vare solen. Frallorna är sådana där saftigt goda med knaprig yta – receptet publiceras i specialet i januari, så den som väntar på något gott ... På min Instastory kan ni se några bilder i alla fall, så kika in där!
Jag har också skrivit några sidor och så fick pedanten i mig någon sorts craving efter att städa lite extra, så då tvättade jag golv och sådant också, haha. Jag har sådan OCD med vissa saker, men så har jag också haft tvångssyndrom – inte bara ett uttryck som jag använder hursomhelst – och antar att vissa saker finns kvar sedan dess, trots att det gått 13 år sedan jag blev av med det.
Nu ska jag skriva resten av kvällen, i morgon börjar NaNoWriMo – är någon med på det?
2 kommentarer

En spänningsroman att sträckläsa

Det här är en av de senaste skönlitterära böckerna jag har läst, och den var riktigt bra. Elizabeth Haynes har samma förmåga som, om inte bättre förmåga än, Paula Hawkins (Kvinnan på tåget) att skapa spänning inget bokstavligt spännande egentligen händer. Haynes bok Glöm inte att låsa läste jag förra hösten och är en av de bästa spänningsromaner jag har läst. Inte ensam är hennes senaste och den är i samma stil som Glöm inte att låsa: en psykologisk spänningsroman som är svår att lägga ifrån sig. Så om ni gillar Paula Hawkins är mitt tips att läsa Elizabeth Haynes också, för jag tror chansen är stor att man gillar Haynes ifall man gillar Hawkins.
Det enda jag inte riktigt gillade var slutet på den här boken, det gick lite för snabbt där, kändes som att författaren kanske tröttnade lite och fick bråttom att dra ihop allt, men förutom det är boken riktigt läsvärd.
 
 
Gillar du min blogg? Då blir jag jätteglad om du nominerar mig till Blogg.se-priset HÄR!
boktips böcker
2 kommentarer

Tiden går för fort

Här har morgonen som vanligt bestått av gröt, kaffe och så bus i soffan för Addes del. Han tycker bäst om att vara där nu för tiden, leka och ordna om och gömma sig under kuddarna. 
I går kväll hade vi babysim för sista gången. Det var betydligt mer vemodigt än jag hade trott. Innan Adde föddes var jag inte det minsta blödig, men hjälp vad jag kan vara blödig sedan han föddes – någon som känner igen sig? Jag började tänka tillbaka på i våras när vi började babysimmet, hur nervösa jag och Wiktor var och hur liten Adde kändes jämfört med nu. Skillnaden i går var stor när han for med huvudet före nerför rutschbanan och dök ner i vattnet, balanserade på en av madrasserna i vattnet och såg så stor ut, verkligen ingen baby längre. Och då kände jag hur det blev tjockt i halsen.
Just nu känns det som att tiden går väldigt fort, försöker stanna upp ibland och vara så mycket i nuet som det bara går, men det är inte alltid så lätt. Sämre dagar när jag är irriterad försöker jag tänka att jag kommer sakna den här tiden den dagen han är en trotsig tonåring med skäggfjun och målbrottsröst. Och så försöker jag krama honom massor så länge han fortfarande vill – förhoppningsvis duger ens kramar ännu ganska många år, så jag behöver inte bli tjock i halsen på den punkten riktigt ännu, haha.
Nu ska jag lägga Adde för dagens tupplur och sedan börja skriva, ha en riktigt fin dag alla! <3
 
 
Gillar du min blogg? Då blir jag jätteglad om du nominerar mig till Blogg.se-priset HÄR!
1 kommentar