Världens sämsta mamma-känslan

Fredag i dag! Vilket innebär musiklekskola för vår del på förmiddagen. Det ska bli skönt med helg!
I går hade jag en bra kväll med Andréa, vi satt ett par timmar på Vapiano och åt pizza och drack gott vin och så blev det en hel del mammasnack eftersom vi båda har barn. Det har varit en jobbigare vecka här hemma, och jag vet inte om det kanske beror på att det är tänder på gång för Addes del, även om hans tänder hittills har kommit utan vi märkt det, så det kändes bra att få prata av sig.
Här på bloggen har jag valt att ha fokus på det positiva med mammalivet, dels för jag trivs väldigt bra med att vara hemma och för det mesta känns allt bra och både jag och Adde är glada, dels för att jag tycker att när folk pratar om barn och familj är det lätt att det blir fokus på det negativa, vilket känns orättvist och jag har aldrig riktigt känt igen mig i allt det där negativa. Men det är klart att det kommer jobbigare dagar också – precis som för alla. Jag känner ofta att vi har haft tur, för vi har haft det väldigt lätt på många plan vilket jag är tacksam över, men den här veckan har varit ganska så upp och ner. Det blir lätt att man känner sig som världens sämsta mamma då.
Jag har heller aldrig varit en person som gillar genvägar, jag väljer hellre den smala vägen än den breda för mina erfarenheter har visat att det lönar sig (för mig) i det långa loppet. Ibland får jag känslan av att någon kastat ut några paket nålar ännu till på den där jäkligt smala vägen, men när jag en gång har gett mig in där så kan jag vara väldigt envis också och bara fortsätta trampa på. I slutändan brukar det alltid vara värt det.
Så nu hoppas jag att den här veckan med mycket gråt och dåligt humör som sedan lett till enorm irritation hos mig verkligen är över, och att nästa vecka är bättre! Som jag sagt tidigare så går ju allt i perioder, efter en sämre dag kommer alltid snart en bättre dag. Man får försöka komma ihåg det, även de dagar när man står och sliter sitt hår, har noll energi och inte riktigt vet vad man ska ta sig till och känner hur stämpeln "dålig mamma" blinkar i neon pannan på en.
 Bildkälla: kiband.com
att ha barn familj familjeliv livet livet med barn mammaledig mammaliv
1 kommentar
Alexandra

Ja nästa vecka blir förhoppningsvis bättre <3 När jag fick barn insåg jag att allt alltid "bara" gick i perioder... När barnet sov bra så var det bara för en period, men sen var det ju samma sak när han sov dåligt - det var bara en period. Problemet är att när man är mitt i det och inte vet om och när det finns ett slut så känns det så himla hopplöst. Men jag försöker ändå alltid tänka "Det här är bara en period, det går över". Inte alltid så lätt dock... ha en mysig helg. Kramar