Onsdag kväll

I går var det äntligen dags för besök hos frissa, och det var inte klokt vad jag hade sett fram emot det. Jag åker alltid till Lounge i Kronohagen inne i Helsingfors, för de har förmånliga priser i jämförelse med många andra salonger, en skål med lakrits i hörnan där man sitter och väntar och så bjuder de alltid på jättegott kaffe (latte, cappuccino, espresso – vad får det lov att vara?). Jag tar alltid en latte med en dubbelshot av espresso i, hehe, så klart.
Jag visar bild på håret senare i dag, jag färgade ögonbrynen också och det känns alltid som att man har två tjocka larver ovanför ögonen när man kommer ut från salongen, haha, så jag knäpper en bild senare i dag.
Efter frissan träffade jag Andrea F på Apollo där vi tog ett glas vitt och hann prata bort en stund, det var länge sedan sist, så det var jättekul att ses igen, skratta och prata. Sedan for jag hem och kände mig piggare igen. Hemmadagarna är inte alltid så lätta, det som jag kan sakna är att ha någon att prata med där och då när man har en jobbigare dag och är irriterad. På ett vanligt jobb har man kollegorna som man genast kan prata och bolla med, men som mammaledig blir det lätt att man är väldigt ensam just i den stunden när det känns jobbigare. Den här veckan har det varit lite tröttsammare dagar och då är det särskilt bra att få komma i väg en stund på kvällen, låta Wiktor ta över en stund och sedan komma hem igen piggare och gladare med livet. Jag är väldigt bra på det, att regelbundet se till så jag kommer i väg själv på något kvällstid – det handlar ju om att ta hand om sig själv också och se till så att man får det man själv behöver för att må bra så att man har energi att ge åt andra resten av tiden.
I kväll ska jag in till stan igen, den här gången och äta med Andréa H – det ska bli kul! Vad har ni för planer i dag?
3 kommentarer
Tess

Det låter väldigt härligt! Jag håller helt med dig om den där känslan när man är hemma. Det gör så mycket att få komma iväg en stund ibland. Kram

Annika

Hoppas du får massa ny energi ikväll.
Lite lustigt, jag har en dotter som också heter Andréa H. Kram på dig

lars

Helsingfors ja. jag har bara mellanlandat i Helsinki, men inte sett staden?