Tiden är det viktigaste

Jag försöker jobba vidare så gott det går i dag, med bokspecial till tidning och eget skrivande – vid sidan om att umgås med Adde. Jag har svårt att slappna av och göra ingenting, så länge jag bara klarar av att vara uppe så fixar jag och gör saker. Det värsta jag vet är att slösa tid. Oberoende vad jag gör vill jag att det ska vara något som ger ett värde av något slag, som bidrar med något. Livet är för kort för att fylla det med en massa dödtid, eller med slötittande på teve, eller scrollande på Facebook. Jag kan säkert uppfattas som en aning jobbig med tidshanteringen, men det finns så mycket jag vill göra här i livet, så när jag inte gör något som bidrar till bilden jag har av min framtid, så blir jag lätt frustrerad.
Jag älskar ju att läsa böcker, se tv-serier och filmer, men jag kollar väldigt korta stunder varje dag, och jag skulle aldrig sitta och titta på teve "bara för att se om det kommer något". Jag vet alltid vad jag ska se när jag sätter mig i soffan, och det är alltid en tv-serie som jag verkligen tycker är bra och som jag får ut något av. Gillar jag den inte så skippar jag den och gör något annat, detsamma gäller film – och när det gäller böcker så läser jag ofta första meningen i boken och om jag inte gillar den så skippar jag boken. Ibland läser jag första sidan, kanske t.o.m. första kapitlet, men har jag inte fastnat vid det laget så är inte boken värd min tid.
Tiden är det viktigaste vi har, och då inte bara tid att uträtta saker rent praktiskt utan också tid att umgås med familj, med vänner, med sig själv. Och förlorad tid kan man aldrig få tillbaka, så därför vill jag vara säker på att jag alltid använder den på bästa möjliga sätt.
 
 
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall du gillar inlägget! Tack! <3
livet
2 kommentarer
Maggie Bergius

Så klokt:) Tiden är något man verkligen ska vara rädd om. Det gäller allt ifrån vad man lägger ned sin tid på till vilka människor man omger sig med. Lycka till med dina projekt! :)

Svar: Tack och detsamma! :) Och roligt att höra att du tycker om inlägget, du har en bra poäng också gällande vilka människor man umgås med – det är också viktigt att välja umgänget så att det är sådant som man mår bra av! :)
Evelina Wilson

Carro

Vilket bra inlägg, viktiga tankar! Och ja, det är så mysigt att umgås en stund varje dag och skönt att slippa laga mat :)

Svar: Tack! :) Och exakt, det är särskilt bra på fredagar att slippa det! :D
Evelina Wilson