Snabb tofusallad

 
I dag blir det en lugn lördag. Jag ska hinna ikapp mitt skrivande, min syster har åkt och hälsat på en av sina kompisar och kommer tillbaka först i morgon, och Wiktor och Adde pysslar på här hemma.
 
 
Även på helger gillar jag när lunchen går snabbt att svänga ihop, och då är sallad lätt för man kan variera sallader in i det oändliga och bara blanda av sådant som man råkar ha hemma. I dag åt jag en tofusallad som gick på några minuter att fixa. Det tog längre tid att fota salladen än att göra den, haha.
 
 
För att få smak i tofun är tricket att låta bitarna steka en god stund på varje sida tills båda sidorna är knapriga och gyllenbruna.
 
För att svänga ihop just den här varianten behöver ni (jag använde ekologiska alternativ):
 
naturell tofu
sesamfrön
sojasås
lime
broccoli
paprika
vårlök
kokosolja
rödkål
salt
 
Stek tofun i en rejäl klick kokosolja. Häll på lite sojasås, sesamfrön och limesaft. Strimla rödkål, hacka paprika och broccoli och lägg över tofuskivorna när de är lagom knapriga och bruna. Strö över hackad vårlök och lite sesamfrön. Klicka en aning sojasås över salladen, pressa över limesaft och strö över lite sesamfrön och havssalt, så är det klart! Bon appétit!
 
 
 
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall du gillar inlägget! Tack! <3
Följ min Facebooksida HÄR!
mat recept sallad tofu tofusallad vegansk vegetarisk vego
1 kommentar
Jenni

Så gott det såg ut ! Brukar inte äta tofu men kanske borde ge det en chans! :)